Terör mağdurlarına 30 milyon liralık kira desteği verildi

Terör mağdurlarına 30 milyon liralık kira desteği verildi

PKK'nın saldırıları nedeniyle evi oturulamaz hale gelen 5 bin 442 vatandaşa, 30 milyon 7 bin 620 lira kira yardımı yapıldığı açıklandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yaptığı açıklamada, 2016 yılında bugüne kadar Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında sağlanan kira yardımları ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde meydana gelen terör saldırıları nedeniyle mağdur olan vatandaşlara sağlanan desteğe yönelik bilgileri paylaştı.

GEÇİCİ KİRA YARDIMI

Yürürlüğe 2012'de giren "6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında oturdukları alanlar kentsel dönüşüm kapsamına alınan hak sahibi vatandaşlara bankalardan kullanacakları krediler için faiz desteği sağlandığını belirten Bakan Özhaseki, aynı zamanda vatandaşlara geçici olarak kira yardımı yapıldığını ifade etti.

Terör mağdurlarına 30 milyon liralık kira desteği verildi

Özhaseki, kira yardımından, Bakanlar Kurulu kararıyla ilan edilen riskli alan içerisinde kalanlar ile 6306 sayılı Kanun kapsamında ikamet ettiği konutu veya iş yeri riskli olarak tespit edilen hak sahiplerinin faydalandığını aktararak, "Türkiye genelinde şimdiye kadar vatandaşlarımıza 1 milyar 405 milyon 345 bin 547 lira kira yardımı ödemesi gerçekleştirildi. Sadece bu yıl sağladığımız kira yardımı miktarı, 456 milyon 44 bin 887 lira. Bu destekten 2016'da 87 bin 613 hak sahibi vatandaş faydalandı." diye konuştu.

TERÖRDEN ZARAR GÖREN VATANDAŞLARA 30 MİLYON LİRALIK KİRA DESTEĞİ

Mehmet Özhaseki, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde evleri terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle kullanılamaz hale gelen vatandaşlar için de yeni yerleşim alanları oluşturuluncaya kadar kira desteğinin sağlandığına işaret etti.

Terör mağdurlarına 30 milyon liralık kira desteği verildi

Bu kapsamda 2016'da bugüne kadar sağlanan kira yardımı desteklerine ilişkin verileri de paylaşan Özhaseki, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 2 bin 377 hak sahibine toplam 14 milyon 21 bin 39 lira destek sağlandığını kaydetti.

Bakan Özhaseki, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise 3 bin 65 hak sahibine toplam 15 milyon 986 bin 581 lira tutarında ödeme yapıldığını söyleyerek, "Bakanlığımızca toplamda 5 bin 442 vatandaşımıza 30 milyon 7 bin 620 lira tutarında kira yardımı ödemesi gerçekleştirildi."ifadelerini kullandı.

Terör mağdurlarına 30 milyon liralık kira desteği verildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.