Terör örgütü yandaşları iş başında

Terör örgütü yandaşları iş başında

Terör örgütü PKK, seçimler yaklaştıkça saldırılarını artırıyor. Son 10 günde Doğu illerinde onlarca bombalı ve molotoflu saldırı gerçekleştiren örgüt, şimdi de seçmeni sözde anket yöntemiyle baskı altında tutmaya çalışıyor.

Bölgede 'anketör' adı altında ev ev dolaşan bazı kişiler, seçmenin oturduğu bölgeden aday olan bağımsızların adını göstererek 'buna oy vereceksiniz' diye tehdit ediyor. Anketör kılığındaki örgüt mensuplarının gittikleri evde sordukları sorular ise şöyle: "Özgürlük ve demokrasi yolunda en büyük mücadeleyi veren BDP mi, AKP mi? En çok siyasî bedel ödeyen AKP mi, BDP mi? Bulunduğunuz yerde hangi bağımsıza oy vereceğinizi biliyor musunuz?"

Seçim tarihi yaklaştıkça kirli planları bir bir deşifre olan terör örgütü PKK/KCK, sokak eylemleri ve saldırılarından sonra görevlendirdiği sözde anketörlerle seçmene ciddi baskı uyguluyor. Şırnak'ın Cizre ilçesinde molotofkokteyli ve taşlarla lise öğrencilerinin kaldığı yurda saldıran terör örgütü, üç öğrencinin yaralanmasına sebep oldu. Bölgede özellikle Diyarbakır ve Cizre'de son 10 günde ciddi saldırılar meydana geldi. Cizre'deki saldırıdan sonra Diyarbakır'da önceki gece 5 yere ses bombalı saldırı yapıldı. Saldırılarda bir vatandaş yaralandı. 27 Mayıs gecesi ise yine örgüt yandaşları tarafından atılan ses bombasında 2 vatandaş yaralandı. Terör örgütü PKK'nın daha çok internet üzerinden sözde 'halk inisiyatifi' adıyla verdiği talimatları gençlik yapılandırması dediği yandaşları yerine getiriyor. Diyarbakır'da son bir ayda sokak olayları dışında 10 ses bombalı ve molotoflu saldırı yapıldı.

Diyarbakır'da evleri tek tek gezen anketör kılığındaki terör örgütü yandaşları, anket çalışması yaptıklarını belirttikten sonra evde kaç kişinin oy kullanacağını soruyor. Ardından seçmenin memleketini yazdıktan sonra 2-3 soru yöneltiyor. Terör örgütünün hazırladığı üç soruda, seçmenin cevabı siyasi tercihini de aynı anda ortaya koyuyor. Sorular şöyle: "Özgürlük ve demokrasi yolunda en büyük mücadeleyi veren BDP mi AKP mi?, En çok siyasi bedel ödeyen AKP mi BDP mi? Bulunduğunuz bölgede hangi bağımsıza oy vereceğinizi biliyor musunuz?"

Anket yapılırken, seçmenin soruya verdiği ilk cevapta hangi tarafa yatkın olduğunu anlayan sözde anketörler ona göre baskı kurmaya çalışıyor. Sözde anketörler, seçmene, oturduğu bölgede BDP'nin desteklediği bağımsız adayın ismini ve sırasını göstererek, "Buna oy vereceksiniz" diye baskı yapıyor. İlk başta 'anket çalışması' zanneden vatandaşlar ad-soyad ve memleket bilgilerini verdiği için daha sonra başına bir şey gelebileceğinden endişe ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum