PKK'lılar öğrenci pansiyonuna saldırdı

PKK'lılar öğrenci pansiyonuna saldırdı

Terör örgütü PKK yandaşları, Diyarbakır'da İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kaldığı pansiyona saldırdı.

Örgüt sempatizanları, pansiyonun camlarını aşağı indirdi, yatakhanenin kapısını kırdı. Yurdu ateşe vermek isteyen yüzü kapalı göstericileri, yurt görevlileri ile bir grup vatandaş engelledi.

Olay dün BDP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adaylarının mitinginden sonra yaşandı. Mitingin yapıldığı alanda bulunan Yenişehir İmam Hatip Lisesi Devlet Parasız Yatılı Öğrenci Pansiyonu, yüzünü poşuyla kapatan bir grubun saldırısına uğradı. Pansiyonun ana girişi kapısını kırarak içeri giden göstericiler, binanın içine girmek istedi. Pansiyon görevlilerinin izin vermemesi üzerine terör örgütü yandaşları, yatakhanenin bulunduğu arka taraftaki tüm camları yere indirdi, demir kapıyı taşlarla kırmak istedi. Tüm çabalarına rağmen içeri giremeyen yüzü kapalı grup, daha sonra pansiyonun önündeki bayrak direğine tırmanarak oraya terör örgütü PKK'yı da bünyesinde bulunduran KCK'yı temsil eden bayrak ve afişleri astı.

Örgüt yandaşlarının pansiyon saldırısında kullandığı taş, bıçak ve yabancı cisimleri bu sabah pansiyon çalışanları tarafından temizlendi.

CİZRE'DEKİ OLAYDAN KORKAN PANSİYON YÖNETİCİLERİ, ÖĞRENCİLERİ EVE GÖNDERMİŞ

BDP'nin İstasyon Meydanı'ndaki mitingi sonrası imam hatip öğrencilerine yönelik saldırı olabileceği ihtimalini değerlendiren Yenişehir İmam Hatip Lisesi Devlet Parasız Yatılı Öğrenci Pansiyonu yetkililerinin, öğrencilerin tamamını dün ve önceki gün evlerine gönderdiği belirlendi. Yetkililer, Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanan olaydan dolayı böyle bir tedbir aldıklarını dile getirdi.

Saldırıya karşı koymak isteyen bir pansiyon çalışanı, çevredeki vatandaşların araya girmesiyle kurtuldu. Pansiyon personeli, saldırıya engel olmak istediğini belirterek, "Ben tepki gösterince bana saldırdılar ve beni linç etmek istediler. Yüzleri maskeli kişiler pansiyonun kapısını kırarak içeriye de girmek istediler, ancak kapıyı kıramadıkları için içeri giremediler." diye konuştu.

GÜNEYDOĞU'DA SON BİR AYDA ÜÇÜNCÜ SALDIRI

Terör örgütü PKK, Güneydoğu'da halkın çocuklarını dini eğitim almaları için imam hatip lisesi ve yurtlarına göndermesinden son derece rahatsız oluyor. Peygamber ve sahabeler yöresi olan bölgede bugüne kadar Ebul İz El Cezerî, Melayê Cizîrî, Feqiyê Teyran, Seyid Eliyê Findikî, Mela Mehmûdê Bayezîdî ve Mela Huseynê Bateyî gibi onlarca Kürt alimi yetişti. Halkın dindarlığından rahatsız olan örgütün üst düzey yöneticileri, Kürtlerin dininin Zerdüştlük olduğunu iddia etmişti.

Terör örgütü Şırnak'ın Cizre ilçesinde imam hatip öğrencilerinin kaldığı yurda saldırmış, öğrencileri diri diri yakmaya çalışmıştı. Yurt saldırısından sonra yine Cizre'de bulunan Kırmızı Medrese'ye bir grup PKK yandaşı tarafından saldırı yapılmıştı. Tarihi Kırmızı Medrese'ye (Medresa Sor) ve Ahmet El Cezeri (Melaye Ciziri) türbesine atılan taşlarla medresesinin batı cephesindeki tüm camlar kırılmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.