PKK emniyet güçlerine saldırıdı!

PKK emniyet güçlerine saldırıdı!

Terör örgütü PKK'nın ilk silahlı eylemi olan 15 Ağustos'un yıldönümünde alarma geçen emniyet güçlerine saldırılar düzenlendi.

Terör örgütü PKK'nın ilk silahlı eylemi olan 15 Ağustos'un yıldönümünde alarma geçen emniyet güçlerine, Diyarbakır'ın Hani ve Lice ilçeleri ile Siirt'in Eruh ilçesinde düzenlenen saldırılarda facianın eşiğinden dönüldü. Polis araçlarının zırhlı olması, üç olayda da can kaybı yaşanmasını engelledi. Şemdinli'de ise teröristler askerî malzeme taşıyan kamyoneti ateşe verdi.

PKK'nın ilk silahlı eylemini gerçekleştirdiği 15 Ağustos'ta örgütün sansasyonel eylem hazırlığıyla ilgili istihbarat alan güvenlik güçleri, güneydoğudaki illerde alarma geçti. Diyarbakır genelinde polis ekipleri tarafından başlatılan uygulamalarla adeta kuş uçurtulmazken, kırsalda bir grup PKK'lı teröristin eylem hazırlığında olduğu duyumu üzerine Mehmetçik de kendi sorumluluk bölgesinde operasyon başlattı. Diyarbakır'da ve Siirt'te polise düzenlenen saldırılarda ise faciadan dönüldü. Diyarbakır'ın Hani ve Lice ilçeleri arasında yola terör örgütü tarafından tuzaklanan bomba, polis aracının geçişi sırasında patlatıldı. Duru Jandarma Karakolu bölgesindeki Kutlamış mezrası yakınlarındaki eylem amacına ulaşmadı. Patlamada araçta bulunan personel yara almadan kurtulurken, olay yerinde derin bir çukur oluştu. Bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri ise ikinci bir bomba buldu. Saldırıya ilişkin açıklama yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, teröristlerin daha önceden yola döşediği patlayıcı maddeyi, polis ekiplerinin geçişi sırasında patlattığını söyledi. Vali Toprak, yolda geniş bir çukur açıldığını ancak aracın zırhlı olmasının da etkisiyle herhangi bir can kaybı yaşanmadığını kaydetti. Patlamanın olduğu bölgeye yakın yapılan incelemelerde ikinci bir bombanın da bulunduğunu belirten Vali Toprak, bölgeye sevk edilen çok sayıda güvenlik gücünün kaçan teröristlerin yakalanması için çalışma başlattığını açıkladı.

İlk silahlı eylemin yıldönümünde güvenlik önlemleri almak için Siirt'in Eruh ilçesine giden polislerin dönüşü sırasında konvoya mayınlı saldırı düzenlendi. Bu saldırıda da polis aracının zırhlı olması facianın büyümesini engelledi. İlçede BDP tarafından protesto gösterileri yapılacağı bilgisi üzerine Siirt Emniyet Müdürlüğü'nden güvenlik önlemleri için takviye Özel Harekât ve Çevik Kuvvet ekipleri gönderildi. Görevlerini tamamlayan polislerin, geçtikleri Siirt-Eruh karayolunun Demirkaya ile Yeşilören köyü arasında PKK, mayınlı tuzak kurdu. Zırhlı aracın geçişi sırasında tuzaklanan mayın uzaktan patlatıldı. Aracın geçişinden sonra patlamanın meydana gelmesi sebebiyle araçta bulunan personel, yara almadan kurtuldu. Patlama sebebiyle zırhlı araçta maddî hasar oluştu. Mayınlı tuzaktan sonra Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan bölgeye helikopterlerle Jandarma Özel Harekât timleri indirildi. Ormanlık alana kaçtıkları belirtilen PKK'lıların bulunabileceği yerler de Kobra helikopterler tarafından ateş altına alınıp bombalandı. Siirt kent merkezinde de önlemler üst seviyeye çıkarıldı.

Bu arada Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde yol kesen bir grup PKK'lı, askerî malzeme taşıyan bir kamyoneti ateşe verdi. Edinilen bilgiye göre bir grup PKK'lı, Bağlar köyüne bağlı Rüzgarlı ile Çem mezraları arasında akşam saatlerinde yol kesti. Burada yaklaşık bir saat yol kontrolü yapan PKK üyeleri, sürücülerin kimliklerini de tek tek inceledi. Askeriyeye malzeme taşıyan 30 YD 175 plakalı kamyonu ateşe veren PKK üyeleri, daha sonra olay yerinden uzaklaştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.