"Terör Örgütünün Birçok Ayağı Var"

"Terör Örgütünün Birçok Ayağı Var"

Van'da eylem hazırlığında olan 4 teröristin yakalanmasının ardından İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ilk kez konuştu. Terörle mücadelede izlenmesi gereken konularla ilgili bilgi verdi.

Yakalanan 4 teröristin biri Irak, biri İran uyruklu, diğer ikisinin ise Türk vatandaşı olduğu kaydedildi. Teröristler özel harekat timlerinin başarılı bir operasyonuyla ağır silahlarıyla birlikte yakalandılar.

Bu konu TRT Haber ekranlarına konuk olan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e soruldu.

Terör örgütünün deprem bölgesinde bile hedefinden şaşmadığını söyleyen Bakan Şahin, terörle mücadelenin de bir yandan aynı hızıyla devam ettiğini belirtti.

İçişleri Bakanı Şahin konuşmasında bir ayrıntıya dikkat çekti. Türkiye'de değerlendirmelerin hep yaşanan terör olayları üzerinden yapıldığını ifade eden Şahin, yaşanmayan yani önlenen bir sürü terör faaliyeti teşebbüsünün de olduğunu açıkladı. Güvenlik güçlerinin dün 4 teröristin yakalanmasında olduğunu gibi başarılı operasyonlarının da oldukça fazla olduğunu hatırlattı.

Terör Örgütünün Birçok Ayağı Var
Terör örgütünün sadece silahlı militanlardan oluşmadığını söyleyen İçişleri Bakanı, bunun büyük bir ağ olduğunu siyasi, bilimsel, propaganda gibi ayaklarının olduğunu aktardı ve terör örgütü üst yönetimine yapılan operasyonlar hakkında yapılan bazı haber ve yorumları eleştirdi.

Şahin terör örgütünün üst yapılanmasına karşı yapılan soruşturmaları eleştirenleri hayretle karşıladığını söyledi ve "Soruşturma kapsamında tutuklanan bir bayan profesörün üzerinden sanki bilim dünyasına bir müdahale yapılıyormuş algısı oluşturmaya çalışanlara hayret ediyorum. Bunu iddia edenler Bingöl'de yaşanan canlı bomba eyleminin arkasında kimlerin ve nelerin etkili olduğunu açıklamaları gerekir." şeklinde konuştu.

Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü:

Bayan ya da profesör olduğu için bazı kişilere imtiyazlı mı davranacağız? O zaman bu ülkede hukuk herkes için işlemeli mi, işlememeli mi? diye sormak zorundayız. Türkiye'de terörle mücadele terörün zehirli yılanları olan teröristlerle olduğu kadar, onların yetiştiği bataklıkların da kurutulmasıyla netice verecektir. Bu konuda da devlet yapması gerekeni yapmak durumundadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.