Terör örgütü YPG, Şebbihaları Afrin'e çağırdı

Terör örgütü YPG, Şebbihaları Afrin'e çağırdı

Zeytin Dalı Harekatı ile iyice köşeye sıkışan ve tarihinin en ağır darbesini yiyen terör örgütü PKK/YPG/PYD çareyi Esed'in askerlerine sığınmakta buldu.

TSK ve ÖSO'nun Afrin'deki terör unsurlarına yönelik başlattığı operasyon devam ederken, sıcak bölgede oyunlar da oynanmaya devam ediyor. Afrin’de darbe üstüne darbe yiyen terör örgütü, düşmanlarına sarıldı. YPG’nin içinde bulunduğu çaresiz durumu gözler önüne seren bu hamle, bölgedeki tüm Kürtleri tedirgin etti. Düne kadar YPG ile savaşıp, Kürtleri öldüren NDF, bu kez Öcalan ve Esed posterlerinin yan yana dalgalandığı kutlamalarla Afrin’e davet edildi.

ESKİ DÜŞMAN DOST OLDU

YPG’nin kurtarıcı olarak davet ettiği Suriye’deki Ulusal Savunma Güçleri (NDF), başta Kürtler olmak üzere muhaliflerin çok yakından tanıdığı bir örgüt. 2014-2016 arasında YPG’nin kontrolündeki Haseke bölgesine saldıran NDF, Salihiye, Miftiye ve Til Hacer gibi Kürtlerin yaşadığı mahallerle ile YPG’nin kontrolündeki İtfaiye ve Talaya bölgesindeki kontrol noktalarını hedefaldı, yüzlerce Kürt'ü öldürdü. Bunun üzerine Şam yönetimi devreye girerek, iki örgüt arasında anlaşma yapılmasını sağladı. Eski adı Şebbiha örgütü olan NDF, 1960’lı yılların sonlarına doğru Suriye’nin Lazkiye limanında kuruldu.

Üyelerinin çoğu Nusayri ailelerinin çocuklarından oluşan Şebbiha, bir yeraltı mafya örgütü olarak kurulup, uyuşturucudan cinayete, silah ticaretinden tahsilata kadar pek çok kirli işe imza attı.

NDF ADIYLA ESED’İN SAFINDA

Hafız Esed’in 13 Kasım 1970’te darbeyle gelmesine yardım eden örgüt, o tarihten sonra Esed Ailesi için dokunulmaz oldu. NDF olarak ismini değiştiren örgüt, rejime destek verdi. Öyle ki büyük kısmı Hizbullah üyeleri tarafından silahlı eğitimden geçirilen örgüt üyelerine Şam, 170 euro maaş bağladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.