Terör örgütünün 3 yöneticisi sırra kadem bastı

Terör örgütünün 3 yöneticisi sırra kadem bastı

100 bomba ve 60 kişilik suikast listesiyle ele geçen MLKP yöneticileri önce ‘denetimli serbestlik'le bırakıldı. Tutuklama kararı gelince ortadan kayboldu.

Terör örgütü MLKP 'ye düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan örgütün üst düzey 3 yöneticisi sırra kadem bastı. Operasyonda patlamaya hazır bombalar ve 60 kişilik suikast listesiyle birlikte gözaltına alınan üç yöneticinin yurtdışına kaçtığı ve örgütün önümüzdeki günlerde kanlı saldırılar gerçekleştireceği iddia ediliyor.

İSTANBUL'U KANA BULAYACAKLARDI

Küçükçekmece ve Gaziosmanpaşa'da geçen ay, sol terör örgütü MLKP'ye yönelik yapılan operasyonda örgütün iki ayrı bomba imalathanesi ortaya çıkarılmış, patlamaya hazır 100 ayrı bomba düzeneği ele geçirilmişti. Örgütün 60 kişiye yönelik bombalı ve silahlı suikast planının da deşifre edildiği operasyonda, örgütün üst düzey yöneticileri İbrahim Çiçek, Ziya Ulusoy ve Ali Hıdır Polat ile birlikte 9 kişi gözaltına alınmıştı.

Operasyonda yakalanan örgüt elemanlarının terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarında eğitim gördükleri de ele geçirilen bilgi ve belgelerde ortaya çıkmıştı. Tüm bunlara rağmen örgüt yöneticilerinden Ziya Ulusoy savcılıktan, İbrahim Çiçek ve Ali Hıdır Polat ise çıkarıldıkları mahkeme tarafından denetimli serbestlik kapsamında bırakıldı. MLKP merkez yönetim kurulu üyeleri oldukları öne sürülen Çiçek, Ulusoy, Polat 2006 yılında düzenlenen “Gaye” operasyonunda yakalanmış ve “örgütü yeniden canlandırmak için harekete geçtikleri iddiasıyla” tutuklanmıştı. Şüpheliler geçen yıl serbest kalmıştı.

SAVCININ KARARI BIRAKTIRDI

Ziya Ulusoy'un savcılıktan serbest bırakılması aynı suç ve aynı delillerle suçlanan İbrahim Çiçek ve Ali Hıdır Polat'ın da serbest kalmasını sağladı. Hakim karşısında kendilerini “Aynı suç aynı deliller ve aynı iddialarla tutuklandık. Ziya Ulusoy'un savcılıktan serbest bırakılıp bizim ise tutuklanmamız hukuk için çelişkili bir karar olacaktır. Tutuksuz yargılanmayı talep ediyoruz” şeklinde savunan Ali Hıdır Polat ve İbrahim Çiçek mahkeme heyeti tarafından denetimli serbestlik kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Önemli isimlere suikast hazırlığı

Firari durumda olan örgüt liderlerinin örgüte yurtdışından talimat vereceği ve örgütün önümüzdeki günlerde kanlı saldırılar gerçekleştireceği iddia ediliyor. DHKP-C ve PKK ile birlikte hareket etme kararı alan MLKP'nin önümüzdeki günlerde emniyet birimlerine ve özellikle iktidar partisine yakın isimlere suikast girişiminde bulunacağı savunuluyor.

Sahtecilik bürosu gibi çalışmışlar

Örgütün hücre evlerinde yapılan aramalarda, 563 ayrı ilçe nüfus müdürlüğüne ait sahte mühürler ele geçirilmiş olması firari şüphelilerin sahte kimlikle saklandıkları ya da yurtdışına çıktıkları iddiasını güçlendiriyor. Hücre evindeki aramalarda elde edilen bulgularda örgütün sahtecilik bürosu gibi çalışarak militanlarına istedikleri kimliği hazırladıkları belirlenmişti.

Tutuklama kararı çıkartıldı ama...

Operasyonda aranan hücre evlerinden elde edilen deliller ışığında örgütün lider kadrosunda olduğu öne sürülen şüphelilerin serbest bırakılması dikkat çekti. İbrahim Çiçek ve Ali Hıdır Polat'ın hakim tarafından serbest bırakılmasına itiraz eden soruşturma savcı Hakan Karaali, iki şüphelinin yeniden tutuklanması için karar çıkarttı. Ancak güvenlik güçleri tüm aramalara rağmen 10 gündür şüphelilerin izine rastlamadı. Örgüte yakın internet sitelerinde yayınlanan bilgilere göre, yönetici kadrosundaki üç ismin yurtdışına kaçtığı düşünülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.