Terörist Cemil Bayık en güvendiği adam teslim oldu

Terörist Cemil Bayık en güvendiği adam teslim oldu

Terör örgütü PKK'nın zorla dağa kaçırdığı ve Cemil Bayık'ın en güvendiği isimler arasında yer alan F.S. teslim oldu.

Gazeteci - Yazar Tunca Bengin, Cemil Bayık'ın en güvendiği adamının 6 kişi ile beraber Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçleri ile çatışacak güçleri kalmayınca teslim olduğunu yazdı.

İşte Bengin'in yazısından önemli bölümler:

MAĞDUR, TERÖRİST OLDU

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki hendek ve barikatlar kaldırıldı. Güvenlik güçleri şimdi tek tek binaları kontrol ediyor. Sonraki aşama ise vatandaşların güvenli bir şekilde ilçeye dönmesi. Yani 14 Mart’ta başlayan operasyonda sona geliniyor. Bu süreçte yüzlerce terörist etkisiz hale getirildi, sıkıştığını anlayınca kaçanların yanı sıra teslim olanlar da oldu. Bunların arasında PKK’nın önde gelen isimlerinden Cemil Bayık’ın en güvendiği adamı da vardı.

Peki kimdi bu Cemil Bayık’ın en güvendiği adam?  Nasıl terörist olmuştu, neden teslim olmayı seçmişti?

ZORLA DAĞA KAÇIRILDI

Yüksekova’da görüştüğüm bazı kaynaklar bu konuda çok çarpıcı bilgiler aktardılar.
Şöyle ki; Yüksekovalı terörist F. S. bundan 4 yıl önce, henüz “çocuk” denecek yaştayken Güngör Mahallesi’nde örgüte eleman kazandıran bir ekip tarafından zorla dağa kaçırılmış bir mağdur aslında. Olayı bilenler F. S.’nin ilçede akşam vakitlerinde okuldan evine dönerken, kırmızı renkli bir otomobile zorla bildirildiğini, kaçırılırken “Beni kurtarın” diye bağırdığını, ancak kimsenin engel olamadığını söylüyor.

CEMİL BAYIK'IN EN GÜVENDİĞİ ADAM

Örgütün dağ kadrosuna dahil edilen ve çeşitli eğitimlerden geçirilen F.S., PKK’nın Suriye’deki faaliyetlerine katıldı, Kobani’de, Kamışlı’da IŞİD’e karşı çarpıştı, deneyim kazandı. Sonrasında da Cemil Bayık’ın en güvendiği adamlardan biri oldu. 

YÜKSEKOVA'YA GÖNDERİLDİ

Kaçırıldıktan dört yıl sonra da Cemil Bayık tarafından kendisi gibi yine Yüksekovalı olan diğer teröristlerle birlikte Yüksekova’ya gönderildi. Böylece çatışmalara örgüt üyelerinin aileleri de katılabilecekti. Ayrıca bu militanlar ilçeyi de iyi biliyorlardı.

4 yıl sonra ailesine geri dönen F.S., çatışmaların en şiddetli yaşandığı Güngör Mahallesi’nin sorumlularından biri oldu. Suriye’de edindiği deneyimi Yüksekova’da hayata geçiriyor, ilçede hendek ve barikatların oluşturulması, evler arası tünellerin kurulması, patlayıcıların yerleştirilmesini sağlıyordu.  Ancak PKK’nın Yüksekova’daki hesapları tutmadı.

Çünkü güvenlik güçleri Diyarbakır’ın Sur ilçesinden farklı bir taktik uyguladı. İHA ve Drone’ların kullanıldığı operasyonlarda havadan belirlenen hedeflere nokta atışları yapıldı. Güvenlik güçleri, çatışmaya girmeden, en az zayiatla büyük başarı elde etti. Yüksekova’da vatandaşlardan bekledikleri desteği bulamayan teröristler, güvenlik güçlerine teslim olmaktan başka çıkar yol bulamadı.

6 ADAMIYLA BİRLİKTE TESLİM OLDU

F.S. de uygun zamanı bulunca önce kalkan olarak kullandığı ailesinin gitmesine izin verdi, sonra da 6 adamıyla birlikte kendisi teslim oldu...

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.