Teröriste Avrupa Birliği himayesi

Teröriste Avrupa Birliği himayesi

Başta Almanya olmak üzere AB ülkeleri haklarında kırmızı bülten çıkarılan 657 PKK'lı teröristi iade etmedi.

AB ülkeleri PKK ve diğer terör örgütü mensuplarına yönelik korumacı tavrını uzun yıllardır koruyor. Batılı ülkelerin terör örgütüne karşı tutumunu değerlendiren uzmanlar, Suriye'de ortaya çıkan yeni durumdan faydalanan terör örgütü PKK'nın, "DAEŞ ile mücadele eden laik tek unsur" söylemiyle Batılı ülkelerden ciddi bir destek bulduğunu belirtti.

Dış devlet desteği olmadan terör örgütlerinin hayatta kalamayacağını vurgulayan uzmanlar, Türkiye'yi hedefine koyan ülkelerin bu kapsamda PKK'yı kullandığının altını çizdi.

TERÖRİSTE MÜLTECİ STATÜSÜ

Terör örgütü PKK mensuplarına oturma ve çalışma izni veren AB ülkeleri, Türkiye'nin iade talebini görmezden gelerek, haklarında kırmızı bülten çıkarılan 657 PKK mensubunu iade etmedi.

Türkiye'nin Avrupa'dan iadesi istenen bu terör örgütü üyeleri genelde aktif terör eylemlerine katılan kişilerden oluşuyor. Reddedilen taleplerden 227'sinin gerekçesi mültecilik olarak gösterildi. Daha önce idam cezasını gerekçe gösteren Almanya, 27 terör suçlusunun iadesini, haklarındaki ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası nedeniyle reddetti.

MERKEL'İN MÜLTECİ ÇÖZÜMÜ: TÜRKİYE'DE KALSINLAR

AB ülkeleri PKK'lıları mülteci statüsüne alırken, Almanya Başbakanı Merkel, başta Suriye olmak üzere Afrika ve Ortadoğu ülkelerinden hızla Avrupa'ya akın eden mültecileri durdurmak için geçiş noktaları olan Türkiye'de kalmalarını istiyor. Merkel bu konuda son olarak "Ne şekilde yardım edebiliriz, birlikte nasıl hareket edebiliriz? Bu konularda Türkiye ile görüşmeler yapacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.