Teröristler bunu da yaptı!

Teröristler bunu da yaptı!

Silopi ilçesinde, babası ile çobanlık yapan 16 yaşındaki genç teröristlerce kaçırıldı. Öte yandan Ağrı'da yol yapım şantiyesindeki 3 kamyon ile 1 iş makinesi teröristlerce yakıldı.

ÇOBANI KAÇIRDILAR!

Silopi ilçesinde, babası ile çobanlık yapan 16 yaşındaki genç teröristlerce kaçırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Görümlü beldesinde yaşayan çoban Mahmut Yuvalak, çocukları 16 yaşındaki Mahsun ve 9 yaşındaki Yunus ile meraya çıktı.

Yuvalak'ın hayvanları otlattığı sırada önleri terör örgütü PKK üyesi 4 kişi tarafından kesildi.

Bir süre örgüt propagandası yapan teröristler, baba Yuvalak'a ''örgütün bunun gibi gençlere çok ihtiyacı var'' diyerek çocuklarından Mahsun'u kaçırdı.

Olayın ardından oğlu Yunus ile beldeye dönen Mahmut Yuvalak'ın, durumu Görümlü Jandarma Komutanlığı'na bildirmesi üzerine Mahsun'un kurtarılması için operasyon başlatıldı.

3 KAMYON, 1 İŞ MAKİNESİNİ YAKILDI

Ağrı'nın Doğubazayıt ilçesinde yol yapım şantiyesindeki 3 kamyon ile 1 iş makinesi teröristlerce yakıldı.

Tendürek Dağı Somkaya köyü yakınlarında yol yapım çalışmalarını sürdüren şantiyeyi basan bir grup terörist, yoldan geçen bir kamyonu durdurarak ateşe verdi.

Teröristler, daha sonra Van'dan Giresun'a gittikleri öğrenilen bir ailenin içinde bulunduğu otomobile ateş açtı. Açılan ateş sonucu otomobilde bulunan Güler Karael (52) omuzundan yaralandı.

Karael, kaldırıldığı Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Teröristler, karanlıktan yararlanarak, kepçe operatörü Zeydin Sargut'u da yanlarına alarak kaçtı.

Bölgeye gelen Doğubayazıt Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri ise yanan araçları söndürdü. Olay yerinde güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, bölgede hava destekli operasyon başlattı.

Kaçırılan Sargut'un amcası Hamit Sargut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın haber verilmesi üzerine şantiyeye geldiklerini belirterek, yeğeninin teröristler tarafından kaçırıldığını öğrendiğini kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.