Teröristler kazdıkları mağarada öldürüldü

Teröristler kazdıkları mağarada öldürüldü

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerin taş kırıcı ve delici makinelerle Kato Dağı zirvesinde mağara kazdıkları ortaya çıktı.

Şırnak’ta Kato-İncebel Dağları’ndaki operasyonlarda güvenlik güçleri, bir mağarada, bir grup PKK’lı teröristin gizlendiğini tespit etti. Güvenlik güçlerinin ’teslim ol’ çağrılarına teröristler ateşle karşılık verince çatışma çıktı.

5 TERÖRİST ÖLDÜ

Mağara çevresinde önlem alan güvenlik güçlerinin tüm ikna çabalarına teröristler olumsuz cevap verince, operasyon düzenlendi. Mağara, patlayıcı kullanılalarak imha edildi. İçerideki 5 terörist etkisiz hale getirilirken, mağara da kullanılmaz hale geldi.

Teröristler kazdıkları mağarada öldürüldü

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Şırnak Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Kato-İncebel Dağlarında 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda devam eden Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın operasyonu kapsamında 04 Ağustos 2017 tarihinde 7 nolu mağarada yapılan arama tarama faaliyetleri esnasında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sıcak temas sağlanmıştır. Yaşanan sıcak temasın ardından gerekli tedbirler alındıktan sonra mağara içerisine askeri mühimmatlar ve patlayıcılarla düzenlenen operasyon neticesinde mağara içerisindeki 5 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca yapılan patlatmalar ile mağara girişi çökertilmiş ve mağara kullanılamaz hale getirilerek kapatılmıştır."

TAŞ KIRICI VE DELİCİ MAKİNALAR KULLANMIŞLAR

Etkisiz hale getirilen teröristlerin ardından mağaraya giren güvenlik kuvvetleri inceleme yaptı. Yapılan incelemelerde teröristlerin Kato Dağı'na kazıcı, taş kırıcı ve delici makineler götürerek mağarayı genişlettikleri ve ayrı bölümler oluşturdukları tespit edildi.

MAGARA KULLANILAMAZ HALDE

Teröristlerin taş kırıcı ve kazıcılarla kazdığı mağarayı detaylı inceleyen güvenlik kuvvetlerinin ölü olarak mağaradan çıkarılan teröristlerin ardından mağarayı kullanılmaz hale getirdiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.