Terörün belini kıracağız ve

Terörün belini kıracağız ve

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: Terörün belini kıracağız ve yok edeceğiz.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini, istemeyenlerin terör belasını ülkenin başına musallat ettiğini belirtti. Arınç, "30 seneden beri Türkiye'nin başına bela olan terör musibetini, Allah'ın izniyle en kısa sürede çökerteceğiz, belini kıracağız ve yok edeceğiz.'' dedi.

Arınç, Manisa'nın Demirci ilçesine bağlı Bardakçı köyünde 90 yıldan bu yana düzenlenen geleneksel hayır yemeğine ve yağmur duası programına katıldı. Köyün kuruluşundan bu yana yaşatılan geleneğin sürmesinde katkısı olanlara teşekkür eden Arınç, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin topraklarının çok bereketli olduğunu, toprağın altında binlerce şehit yattığını, onların torunlarının da toprağın üstünde hayırlar işlediğini ifade etti. Bu topraklarda binlerce yıldan bu yana birçok medeniyetlerin, büyük devletlerin kurulduğunu dile getiren Arınç, ''Biz de onu, çok şükür bugün bu memlekette yaşatmak istiyoruz.'' diye konuştu. 1970'li yıllarda ilk kez geldiği Bardakçı köyünde, halkın barış içerisinde, yaşadığını öğrendiğini kaydeden Arınç, bunun her yere örnek olmasını diledi.

Geçmişe göre ülkenin iyi durumda olduğunu, şartların imkanların daha da güzelleştiğini anlatan Arınç, şunları söyledi: ''Son yıllarda Köydes projesiyle bütün köylerin içme suyu ve yol meselesini çözdük. Köylerimizin özellikle meydanlarını daha da güzelleştirdik. Çevre düzenlemesini yaptık. Yeni alanlar meydana getirmeye çalıştık. Kanalizasyon ve pis su arıtma tesislerini yapmaya gayret ettik. Beldelerimize de destek oluyoruz. Orada yaşayan binlerce insan var. Onların da hayat standardını yükselteceğiz. Eğitimde iyi noktaya gidiyoruz. Okul, öğretmen sayımız arttı. Bazı ilçelere göletler yapıyoruz. Bir kısmı ihale aşamasında. Manisa olarak söylüyorum, Manisa'nın nüfusu 1 milyon 350 bin. 16 tane ilçemiz var ki, 4 tanesinin nüfusu 100 binden fazla. Binlerce derslik, hastane yaptık. Demirci'mize de hem hükümet binasını, hem adliye binasını, hem de hastaneyi en kısa sürede yapacağız. Attığımız adımlardan netice alıyoruz. Yeter ki çalışalım, üretelim. Devletin, milletin kaynakları yeterli olsun. Bu cennet vatanımızı hepimiz için güzel yaşanabilir huzur içerisinde ömür süreceğimiz bir ülke olarak tekrar inşa edelim.'' Demirci'ye Ankara'dan karayoluyla geldiğini ve Türkiye'nin her yerinde bölünmüş yol çalışmaları yapıldığını, eskiden köylere ciplerle gidebildiklerini kaydeden Arınç, ''Şu anda hamdolsun yol meselesinde, su meselesinde büyük ilerleme kaydettik. Türkiye'nin neresine giderseniz gidin, 15 bin kilometre bölünmüş yolumuz var. Havaalanları var. Uçakla Türkiye'nin her yerine ulaşmak mümkün. Deniz yollarımız güçlendi. Şimdi saatte 260 kilometre hız yapan yüksek süratli, hızlı trenlerimiz var. Ankara-Eskişehir arasında günde 16 sefer yapıyor. Bu yıl sonuna doğru Konya-Ankara arasında başlayacak. İki kent arası 1 saat 15 dakika sürecek. Önümüzdeki yıl içinde de Ankara-İzmir arası, Ankara-İstanbul arası da yüksek hızlı trene kavuşacak. Bir taraftan otobanlarla, bir taraftan demir yollarıyla artık her yere ulaşma imkanımız olacak. Köylere, beldelere ulaşım da göreceksiniz ki en iyi şekilde önümüzdeki yıllarda çözülmüş olacak. Tabi çocuklarımızın okulları, taşımalı eğitim sistemi bunların da üzerlerinde duruyoruz. İnşallah huzur içerisinde olduğumuz zaman çözemeyeceğimiz hiçbir mesele yok. Birlik ve bütünlük içinde olduğumuz zaman, çözemeyeceğimiz hiçbir mesele yok.'' ifadelerini kullandı.

Türkiye dünyada saygın bir ülke haline geldiTürkiye'nin dünyada saygın bir ülke haline geldiğini, sadece kendi bölgesinde değil, ülkenin büyüme hızında bu senenin rakamlarıyla rekor kırdığını vurguladı. Arınç, yüzde 11'in üzerinde büyüme hızının yakalandığını, bu büyüme hızının G-20 ülkeleri arasında ikinci büyük olma noktasına doğru Türkiye'yi götürdüğünü belirtti. Dünyanın global ekonomik krizle uğraşırken, Türkiye'nin kendi ayakları üzerinde IMF'yi bile kabul etmeden, ekonomisini başarıyla götürdüğünü ifade eden Arınç, Türkiye'nin şu anda dünyanın 17. en büyük ekonomisi içerisinde olduğunu, tarım kesimine, çiftçiye, işçiye, memura da daha fazla pay ayıracaklarını dile getirdi. Arınç, ''Yeter ki bu istikrarlı yürüyüş devam etsin. Yeter ki milletimiz demokratikleşme konusunda atılan adımlara destek olsun ve bu cennet vatanımız da başı dik, alnı açık olarak yaşamaya devam etsin. Biz sizlerle birlikteyiz. Allah bizi sizden, sizi bizden ayırmasın. Önemli olan birlik, bütünlük ve kardeşliktir. Bunu sağlayabildiğiniz zaman, bu ülkede başaramayacağımız hiçbir iş yoktur. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere, düşman etmek isteyenlere hiçbir zaman fırsat vermeyelim. Bize güvendiniz, biz de size güvendik. Allah mahcup etmesin. Hayırlı, doğru bildiğiniz işlere mutlaka destek olun. Onun bunun dedikodusuna, fitnesine, yalanına hiçbir zaman kanmayın. Birbirimizi aldatmayalım. Bu yolda yürüyen kim olursa olsun, memlekete hayırlı hizmetler yapıyor ve bunlara devam ediyorsa, bize düşen onlara destek olmaktır. Onlarla memleketimiz için çalışalım ki hanım kardeşlerimizin yüzün gülsün. Evde işsiz kalmasın. Herkes kendi emeğiyle evinin bacasını tüttürecek noktaya gelsin.'' diye konuştu.

Türkiye'de son dönemde tırmanan terör sorununa da değinen Arınç, "Gencecik insanlarımız, askerimiz, polisimiz, insanımız, gençlerimizi maalesef katlediyorlar. Bunun acısını içimizde taşıyoruz. 30 seneden beri Türkiye'nin başına bela olan terör musibetini de Allah'ın izniyle en kısa sürede çökerteceğiz, belini kıracağız ve yok edeceğiz.'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Arınç'a trafik kazasında hayatını kaybeden oğlu Fatih Arınç'ın halıya işlenmiş portresi hediye edildi. Yaklaşık yarım asırdır devam eden ve gelenek hale gelen Bardakçı hayır yemeğine bu yıl da Manisa merkez ve ilçeler ile Demirci ve köylerinden 10 bine yakın vatandaş katıldı. Yemeğin geleneksel hale gelmesinden dolayı sevinçli ve bir o kadar da gururlu olduklarını ifade eden Bardakçı Köyü Muhtarı Muammer Bardakçı, daha önceden Türkmen tepesinde yağmur duası olarak başlayan geleneğin, 1992 yılında camilerinin ibadete açılmasından bu yana hayır cemiyeti olarak çevre ilçeler, belde ve köylerin katılımlarıyla bugünkü duruma geldiğini söyledi. Bardakçı, bu tür etkinliklerde kullanılmak üzere düğün salonu ve yemekhane projelerine destek istedi. Köyün yetersiz olan elektrik şebekesini güçlendirmesi için yardım talebinde bulundu. Etkinliğe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CİHAN

Etiketler :