Teziç, dün öyle bugün böyle!

Teziç, dün öyle bugün böyle!

Teziç'in"Cumhurbaşkanının hiçbir şekilde vatana ihanet dışında bir suçtan ötürü yargılanamayacağını” ifade ettiği ortaya çıktı.


"Anayasa konusunda hocaların hocası" olarak takdim edilen, Gül hakkındaki kararı veren Sincan’daki hakimin de hocası olan eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in 2007’deki açıklamalarında ve ders olarak okutulan kitaplarında "Cumhurbaşkanının hiçbir şekilde vatana ihanet dışında bir suçtan ötürü yargılanamayacağını” ifade ettiği ortaya çıktı.



Bugün konuyla ilgili değerlendirmede bulunmak istemeyen ve hiçbir yayın kuruluşuna konuşmama kararı alan Teziç, Abdullah Gül Cumhurbaşkanı seçilmeden önce, hem de bizzat Gül'ün durumuyla ilgili bir soruya, "Şimdi seçilmemesi gerekir, seçilirse hiçbir şey yapılamaz. Çünkü hüküm açık, vatana ihanet dışında hiçbir suçlamadan ötürü cumhurbaşkanı yargılanamaz" dedi.

DERS KİTABINDA BİLE VAR
Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı olmasına şiddetle karşı çıkan isimlerin başında gelen Teziç’in kaleme aldığı ve halen hukuk fakültelerinde ders kitabı olarak okutulan ‘Anayasa Hukuku’ adlı kitapta da cumhurbaşkanının yargılanamayacağı net olarak vurgulanıyor.

TEZİÇ’E SUÇÜSTÜ: “BUGÜN GÖRÜŞ AÇIKLAMAM DOĞRU OLMAZ”
Erdoğan Teziç, Vakit muhabirinin “Cumhurbaşkanı’nın yargılanması konusunda 5 Nisan 2007’de açıkladığınız görüşünüz vardı, ayrıca yazdığınız ders kitabında da cumhurbaşkanının vatana ihanet dışında hiçbir suçlamadan ötürü yargılanamayacağını belirtiyorsunuz. Sincan’dan gelen kararı nasıl yorumluyorsunuz?” şeklindeki sorusu üzerine, “Artık olay yargı sürecine girdi, beklemek lazım sonucu. Olabilir, bu konuda tartışma olabilir, ama şimdi devam eden bir yargılama süreci oluştu. Şu aşamada görüş açıklamam doğru olmaz” diyerek, “hocaların hocası” sıfatıyla Anayasa hukuku bakımından oldukça net olan görüşlerini bu sefer açıklamaktan kaçındı.

CHP: YARGILANMALI
Öte yandan; dün TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, mevcut fiili duruma göre, yargılanmasının kaçınılmaz olduğunu savunarak, “Sayın Cumhurbaşkanı'nın yargılama sonucunda aklanacağı kanısındayım” dedi.

CHP'li Kart, ayrıca dokunulmazlık kurumunun yeniden düzenlenmesi, Anayasa'nın 14, 76 ve 83. maddelerini kapsayacak şekilde bir düzenleme yapılmasını isteyerek, bunun dışında getirilecek bir çözümün, toplumsal travmayı ve bunun ağır sonuçlarını ortadan kaldıramayacağını ileri sürdü. Kart, Gül için ‘şüpheli’ sıfatının kullanılmasının da kaçınılmaz olduğunu savundu.

ALİ EYVAZ-HASAN TOSUN / VAKİT






Etiketler :