Teziç'ten millete ağır hakaret

Teziç'ten millete ağır hakaret

Referandumla halkın kendi kaderini tayin etmesinin çok tehlikeli bir yol olduğunu savunan Erdoğan Teziç “Milyonlarca cahilin doğru karar veremeyeceğini” iddia etti.

Halkı küçük gören zümrenin “bidon kafa”, “göbeğini kaşıyan adam” ve “Dağdaki çobanla oyum eşit olamaz” diyerek halkı “cahil”, “hiçbir şeyden anlamaz”, “kendi kendini yönetmesine izin verilemez” duruşunun son resmi YÖK eski Başkanı Erdoğan Teziç’ten geldi. Anayasa Profesörü olan Teziç, ÇYDD’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Türkiye’de yargının bağımsızlığı’ panelinde, referandumlara karşı çıkarken, tartışma yaratacak sözler etti.

REFERANDUM TEHLİKELİ SONUÇ

Demokrasilerdeki referandumun çok tehlikeli bir yol olduğunu iddia eden Prof. Dr. Teziç “Her demokratik mekanizmada ulu orta referandum konuşul-

maz. Milyonlarca cehaletten bir akıl çıkmaz. İki parti liderinin açılım konusunda bir araya gelmeleri bile olay oluyor. Çözüme gidilemedildiğinde çoğunluğu elinde bulunduran iktidar hemen halka güvendiğini belirterek, ‘referanduma giderim’ diyor. Oysa ki referandum en tehlikeli sonuçtur. Çünkü milyonlarca cehaletten bir akıl çıkmaz” dedi.

DEVRİM YAPMANIN VAKTİDİR

Panelde söz alan İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın da, iktidarın yargı reforormu istemediğini savundu. “Hukukta reformalara gidilmesi gerektiği konuşuluyor ama hala bir sonuç alınamadı. Demek ki şu an yeni bir devrim yapmamıza ihtiyaç var” diyen Aydın, “Her araç her arazide gitmez.

Şuan ki iktidar binek araçlara binmiş durumdalar ama kısa sürede demokratik yollarla bu araçlarında indirilecekler.” Adydın, Ergenekon soruşturmasına ve soruşturmasını yüreten savcılar ile yargılamayı yapan mahkeme heyeti ve soruşturmaya katılan polislere yönelik eleştirilerini sürdürdü. Ergenekon klasörlerine giren yüzlerce karar metnini görmezden gelen İstanbul Baro Başkanı Aydın “Ergenekon kapsamındaki ev arama ve telefon dinleme kararların hakim tarafından verilmesi gerekiyordu, burada ise kararaları polisler verdi” iddiasında bulundu.

‘Gül Köşk’e kadar varamaz yolda kaza olur’

YÖK eski Başkanı Erdoğan Teziç’in cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaptığı bir konuşmanın ses kaydı internete düşmüştü. Abdullah Gül cumhurbaşkanı seçilse bile Çankaya Köşkü’ne çıkmadan yolda icabına bakılacağını iddia eden Teziç şöyle konuşmuştu: “O bildiri (27 Nisan e-muhtırası) orada duruyor. Web sayfasında da duruyor, açıp okuyun onu. Genelkurmay’ın metni orada duruyor. Tankla tüfekle yürümeye lüzum var mı? Hadi bakalım sıkıysa Çankaya’ya birini bindirsin arabaya da yemin ettirip göndermeye kalksın. Yolda kaza olur. Yolda kaza olur, elektrik kesilir... Neler olur. Olmaz. Olmayacağını gösteriyor. Yani yapamazsın bunu.” Bugüne kadar bu konuşmasını yalanlamayan YÖK eski Başkanı Erdoğan Teziç’in, konuyu yargıya götürmemesi de dikkat çekici bulunmuştu.STAR

Etiketler :