TFF yabancı kuralını yine değiştirecek

TFF yabancı kuralını yine değiştirecek

TFF, Lucescu'nun sürekli yabancı kuralı hakkında isyanı etmesinin ardından yeniden kısıtlama getirmek için harekete geçti.

Türkiye Futbol Federasyonu, yine yabancı kuralını değiştirmek için çalışmalara başladı.

BAŞBAKAN DA KARŞIYDI

Başbakan Binali Yıldırım’ın da geçtiğimiz günlerde, "Evet ben de böyle düşünüyorum. Milli takımlara mutlaka Türkleri katmak gerekiyor. Kendi kaynağımızı ikinci plana atıyoruz. Maç seyretmeye oturuyoruz, hanım 3 dakika sonra “Değiştir kanalı, bunların arasında hiçbir Türk ismi yok, başkasının maçından bize ne” diyor. Böyle taşıma suyuyla değirmen dönmez. Kendi çocuklarımızı yetiştireceğiz. Dünya yıldızı yapacağız. Dünya kadar para veriyoruz bunlara.... Bunun adı 'Desinler ki ağanın fesi var!''' sözleriyle eleştirdiği konuyla ilgili Hırvatistan maçından sonra toplanacak olan federasyon yetkilileri, bir konsorsiyum oluşturacak.

TFF TOPLANTI YAPMA KARARI ALDI

Habertürk Spor'un haberine göre; Kendi başına karar vermek istemeyen ve geniş çaplı bir toplantı planlayan TFF, tüm futbol ailesinin konuyla ilgili görüşünü alacak.

Kulüp temsilcileri, yöneticiler, teknik adamlar ve takım kaptanlarının katılacağı görüşmede herkesin fikri alındıktan sonra ortak bir karar verilecek.

3-4 YIL SONRA UYGULANACAK

Ancak şöyle de bir durum var... Bu karar, yabancı sınırlamasının kısıtlanması yönünde çıksa dahi, hemen olmayacak.

Şayet ‘Sınır getirelim’ fikrinin ağırlık kazanması halinde bile, bu plan 3-4 yıl sonra hayata geçecek.

Mevcut kurala göre Süper Lig’de yer alan kulüpler, 14 yabancı futbolcuya lisan çıkartabiliyor.

LUCESCU NE DEMİŞTİ?

Mircea Lucescu, Ukrayna'ya yenildiğimiz maçın ardından şunları söylemişti:

"Türkiye'den 2004 yılında ayrılmıştım. O dönemde Türkiye, uluslararası arenada daha çok tanınıyordu. Milli takım dünya üçüncüsü olurken, Galatasaray ise Arsenal ve Real Madrid'i yenerek, UEFA Kupası ve Süper Kupa'yı kazandı. Türkler, iyi oynadığında İtalyan ve İngilizleri yeniyordu. Artık maçlarda takımlar sınırsız yabancıyla oynuyorlar. Bu nedenle eski takımı yakalamak zor. Belki yabancı oyuncular, bir gün gençlerin gelişiminde değerli olacak ama A Milli Takım için bu durum sorun yaratıyor."

TFF,  Lucescu yoluyla basına ve futbolseverlere sık sık mesaj verip birkaç yıl içerisinde kuralı değiştirmeyi planlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.