THY 2018'de yeni havalimanına geçmeyi planlıyor

THY 2018'de yeni havalimanına geçmeyi planlıyor

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, üçüncü havalimanına 2018 yılında geçmek için planlama yaptıklarını söyledi.

Berlin Uluslararası Turizm Borsasında (ITB) düzenlenen basın toplantısında konuşanTürk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, yeni havalimanının 2018'in ikinci çeyreğinde açılacağını beklediklerini belirterek, ''Biz de taşınmayla ilgili planlamamızı yaptık, üzerinde çalışıyoruz'' dedi.

"YENİ HAVALİMANIYLA SINIRLAMA KALKACAK"

İstanbul'un coğrafi olarak doğal bir taşımacılık merkezi olduğuna dikkati çeken Aycı,''Çok sayıda ülkeye uçuyoruz. Yeni havalimanı bize yeni imkanlar sağlayacak. Belki daha fazla uçak firması İstanbul'a uçacak. Şu anda bir sınırlama var. Yeni havalimanıyla o sınırlama ortadan kalkacak'' ifadelerini kullandı.

Aycı, Avrupa'da yaşanan sığınmacı krizinden dolayı Avrupa'dan Türkiye'ye karayolu yerine daha çok havayolunun tercih edileceğini ve bunu da THY olarak başarıyla yöneteceklerini ifade etti.

THY 2018'de yeni havalimanına geçmeyi planlıyor

THY 2015 YIL HEDEFLERİNE ULAŞTI

İlker Aycı THY olarak 2015 yılı hedeflerine ulaştıklarına dikkati çekerek eski THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve başarının diğer mimarlarından Genel Müdür Temel Kotil'e teşekkür etti.

THY olarak uçtukları destinasyon sayısını artırmayı hedeflediklerini dile getiren Aycı, bu yıl açılacak olan uçuş noktalarının ise Atlanta, Dubrownik, Ukrayna, Hanoi, Panama ve Bogota olacağını hatırlattı.

THY 2018'de yeni havalimanına geçmeyi planlıyor

113 ÜLKEDE 278 DESTİNASYON

İstanbul'dan 4 saatlik yolculukla 54 ülkeye uçulabildiğine işaret eden Aycı, THY'nin 113 ülkede 278 destinasyonda olduğunu ifade etti.

Aycı, mali açıdan da gayet başarılı bir yılı geride bıraktıklarını belirterek THY olarak her geçen gün hizmetlerini daha da geliştirmeye devam ettiklerini söyledi.

"BUSİNESS CLASS'TA KABLOSUZ İNTERNET HİZMETİ VERİLECEK"

Bu yıl uzun mesafeli uçuşlarda hem ekonomi hem de "business class"ta kablosuz internet hizmeti vereceklerini ifade eden Aycı, iş adamlarının "business class"ı kendi büroları gibi kullanabileceğini vurguladı.

"EKONOMİ SINIFINDA DA İYİLEŞME OLACAK"

İlker Aycı, Atatürk havalimanındaki VIP locasında business yolculara her türlü ikramın yapıldığını hatırlatarak ekonomi sınıfında uçanlar içinde ne tür iyileştirmeler yapılabilir bunun üzerinde çalıştıklarını dile getirdi.

THY Genel Müdürü Temel Kotil de yaptığı açıklamada Güneydoğu Asya ülkelerine ilgileri olduğunu söyledi. Çin'den her yıl 100 milyon insanın seyahat ettiğine dikkati çeken Kotil bölge potansiyelinin ilgi alanları içerisinde olduğunu kaydetti. Kotil, Güneydoğu Asya ülkelerine uçuş noktalarının sayısını artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

THY 2018'de yeni havalimanına geçmeyi planlıyor

Kotil, bir soru üzerine Almanya'nın kendileri için önemli bir ülke olduğunu ve 14 noktaya uçtuklarını ifade ederek bunun daha da yaygınlaştırabilmesi için neler yapılacağı konusunda çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Kotil, Almanya'dan Türkiye'ye iki milyon turistin geldiğini belirterek Türkiye'ye gelen her turiste THY olarak Türk misafirperverliğini gösterdiklerini sözlerine ekledi.

3. Havalimanı inşaatı havadan görüntülendi VİDEO

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.