THY Yönetim Kurulu'na iki yeni atama

THY Yönetim Kurulu'na iki yeni atama

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu’ndan istifa eden iki yönetim kurulu üyesinin yerine yeni atamalar yapıldı.

Eski yönetim kurulu üyelerinden olan Mehmet Nuri Yazıcı ve Prof. Dr. Cemal Şanlı’nın yerine Yatırım Destek Ajansı Başkanı İlker Aycı ve Avukat Arzu Akalın atandı. Türk Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada ise söz konusu kararların bugün yapılan toplantıda alındığı, halen yönetim kurulu üyesi olan Prof. Dr. Mecit Eş’in de Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkan Vekili olarak atanmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

İLKER AYCI KİMDİR?

1971 İstanbul doğumlu olan İlker Aycı, 1994 yılında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden, 1997 yılında ise Marmara Üniversitesi İngilizce Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programından mezun oldu. İş hayatına 1994 yılında başlayan Aycı, Kurtsan İlaçları A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Universal Dış Ticaret A.Ş. şirketlerindeki çeşitli görevlerin ardından 2005 ve 2006 yılları arasında Başak Sigorta A.Ş., 2006 ve 2011 yılları arasında Güneş Sigorta A.Ş. Genel Müdürlüğü görevlerini üstlendi, 2011 yılı Ocak ayında Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı’na atandı.

ARZU AKALIN KİMDİR?

1973 Almanya doğumlu olan Arzu Akalın ise, eğitiminin bir kısmını Almanya’da tamamladıktan sonra İstanbul Vefa Poyraz Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini 1991-1995 döneminde okul birincisi olarak tamamlayan Avcı, ticaret hukukunun özellikle Sınai Haklar Hukuku alanında uzmanlaştı. Profesyonel iş hayatına 1997 yılında başlamış, 11 yıl özel bir şirkette marka ve patent hukuku alanlarındaki çalışmasından sonra, 2010 yılında kendi hukuk bürosunu kurdu. Akalın’ın Marka/Patent Vekilliği bulunuyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.