THY'nin Rusya'da uçuş noktası 8'e yükseliyor

THY'nin Rusya'da uçuş noktası 8'e yükseliyor

Moskova uçuşları 25 Mart'tan itibaren Vnukova Havaalanı'na olacak.

Türk Hava Yolları (THY) 2005 yılına kadar tek noktaya uçtuğu Rusya'daki uçuş
noktası sayısını mart ayındaki Novosibirsk uçuşuyla 8'e çıkarmış olacak.

UÇUŞ SAYISI 8'E ÇIKTI

THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş yaptığı yazılı açıklamada, THY'nin Rusya'da her geçen gün büyüdüğünübelirterek, ''2005 yılına dek Moskova, sefer yaptığımız tek nokta iken 2011 yılına kadar bu sayıyı 7'ye çıkarttık. Sekizinci noktamız olan Novosibirsk'e, uçuşlarımız ise Mart 2012'de başlıyor'' dedi.

Deribaş, 2005 yılında Rusya ve Türkiye arasında taşınan yolcu sayısının 60 bin civarında olduğunu hatırlatarak, ''2011 yılında bu rakam 400 bini Moskova olmak üzere 700 bine ulaştı. Yine 2005 yılında Moskova-İstanbul arası günde bir seferimiz varken, bu sayı 2012 yaz döneminde İstanbul'a her gün 4, Ankara ve Antalya'ya ise her gün birer sefere çıktı. Ayrıca haftada iki gün de İstanbul'a iki kargo seferimiz olacak'' diye konuştu.

THY'nin 2006 yılında başlattığı büyüme hamlesini geçen yıl da arttırdığı bir yıl olduğunu kaydeden Deribaş, Rusya'daki faaliyetlerinden dolayı Rusya Ulaştırma Bakanlığı'ndan ''Leader of Air Transport'' adlı ''At Arabası'' ödülünü aldıklarını söyledi.

MOSKOVA UÇUŞLARI VNUKOVA'YA YAPILACAK

Deribaş, THY'nin Moskova uçuşlarının şu anda kentteki Şeremetyevo ve Domodedova havalimanlarına yapıldığını belirterek, 25 Mart'tan itibaren tüm Moskova uçuşlarının Vnukova Havaalanı'na yapılacağını kaydetti.

THY Moskova Genel Müdürü, uçuşların Vnukova Havaalanı'na alınmasına gerekçe olarak da Şeremetyevo Havaalanı'nın kent merkezine uzaklığının 38, Domodedova Havaalanı'nın ise 50 kilometre olduğunu ifade ederek, Vnukova Havaalanı'nın kent merkezine  uzaklığının ise sadece 25 kilometre olduğunu ve ulaşımın en kolay yapıldığı hava limanı olduğunu dile getirdi.

Deribaş, Rusya Federasyonu'ndaki en büyük kargo terminalinin Vnukova'da bulunduğunu belirterek, ''Vnukova Havalimanı, iniş ve kalkışlarda birbirinden bağımsız iki piste sahip. Bu da siz değerli yolcularımızın bekleme süresini minimize edecektir'' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.