TİKA'dan Namibya ve Moldova'da yardımlar

TİKA'dan Namibya ve Moldova'da yardımlar

Namibya'da halk eğitim merkezinin terzilik bölümüne ekipman desteği verildi, Moldovalı hayvan yetiştiricilerine Türkiye gezdirildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Namibya'daki bir halk eğitim merkezinin terzilik bölümüne ekipman desteğinde bulundu. Moldovalı Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Federasyonu üyeleri ve Gökoğuz Yeri Keçicilik ve Koyunculuk Birliği üyelerinden oluşan bir heyet ise Türkiye'ye inceleme gezisi düzenledi.

TİKA'dan yapılan açıklamada, Namibya'nın Lüderitz kentindeki bir halk eğitim merkezinin terzilik bölümü desteklenerek, merkezde çalışan kadınların gelirlerinin artırıldığı belirtildi.

Açıklamada, Lüderitz Belediyesinin TİKA'dan talebi üzerine yapılan destek ile okul öğrencilerinin okul kıyafetlerinin dikilmesinin yanı sıra kamu kurum çalışanlarına üniforma dikilmesi, turistik işletmeler ve diğer kentlerden gelecek ihtiyaca yönelik kıyafetlerin dikilmesinin hedeflendiği ifade edildi.

Merkezden elde edilecek gelirlerin bir kısmının da merkezde çalışan kadınlara dağıtılacağı açıklandı.

Namibya'nın güney batısında yer alan ve bir Alman kolonisi olan Lüderitz kenti, tarihi geçmişi ile turistlerin uğrak yeri olarak öne çıkıyor. İşsizliğin yüzde 50 olduğu kentte, şehir sınırlarında yaşayan işsiz kadın ve genç kızların meslek sahibi olmaları için halk eğitim merkezleri kuruluyor.

Türkiye’nin hayvancılık alanındaki tecrübeleri Moldova'ya taşınıyor

TİKA tarafından Doğu Avrupa Ülkeleri Gıda ve Yaşam Güvenliğini Destekleme Programı çerçevesinde düzenlenen gezi ile Moldova Cumhuriyeti Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Federasyonu üyeleri ve Gökoğuz Yeri Keçicilik ve Koyunculuk Birliği üyeleri Türkiye'ye çalışma ziyareti düzenledi.

Program ile Türkiye'deki üretici birliklerinin organizasyon yapısının, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine ilişkin teknik altyapı ve uygulamaların yerinde incelemesine olanak sağlanmasının hedeflendiği belirtildi.

Heyette bulunan Moldovalı yetiştiriciler, Türkiye'nin önde gelen araştırma enstitüleri ve üretici birlikleri temsilcileri ile bir araya gelerek, başarılı çiftlikleri ziyaret etti.

Antalya İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğünü de ziyaret eden heyet, tarımsal üretimde örgütlenmenin önemi başta olmak üzere çiftçi birliği ve kooperatifçilik konularında bilgi edindi.

Heyet ayrıca, İzmir Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğini ve önde gelen koyun ve keçi çiftlikleri ile keçi sütü işleme tesislerini de ziyaret etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.