TİKA'dan Sırbistan'daki Belgrad Üniversitesinin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne destek

TİKA'dan Sırbistan'daki Belgrad Üniversitesinin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne destek

TİKA'dan Sırbistan'daki Belgrad Üniversitesinin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne destek

BELGRAD (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Belgrad Üniversitesi Filoloji Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde Türkçe derslerinin verildiği amfi sınıfını yeniledi, öğretim görevlilerinin çalışma odasının tadilat ve tefrişatını gerçekleştirdi.

TİKA'nın destekleriyle Belgrad Üniversitesinin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde düzenlenen törene, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy, üniversitenin Şarkiyat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ema Petrovic, Şarkiyat Bölümü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mirjana Marinkovic ve Türk Dil Grubu Koordinatörü Prof. Dr. Ksenija Aykut'un yanı sıra, fakültedeki öğretmen ve öğrenciler ile davetliler katıldı.

Büyükelçi Aksoy, burada yaptığı konuşmada, bu yıl Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılının coşkuyla kutlandığını anımsatarak Belgrad Üniversitesinin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün de 100. yılını kutlamasına az kaldığını söyledi.

Petrovic de Türk Büyükelçiliği ve TİKA'nın kendilerini her zaman desteklediğini ifade ederek TİKA tarafından yenilenen sınıfın da bu desteğin bir kanıtı olduğunu belirtti.

Marinkovic de TİKA tarafından yenilenen sınıfın, öğrencilere daha iyi koşullarda eğitim alma imkanı sunduğunu ifade ederek, Türk halkı ve TİKA'ya teşekkür etti.

Aykut, sınıfın yenilenmesinin Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılına denk gelmesi dolayısıyla daha da anlamlı hale geldiğini vurguladı.

TİKA'dan yapılan açıklamada da Belgrad Üniversitesi Filoloji Fakültesindeki Türkçe öğretimine destek olmak ve modern eğitim imkanlarıyla dil öğretiminin etkileşimli ve verimli şekilde gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla Türk Dili ve Edebiyatı amfi sınıfının TİKA tarafından yenilendiği ve modern ekipmanla donatıldığı belirtildi.

Açıklamada, öğrencilerin, Türkçe öğrenimlerini pekiştirmek amacıyla sıklıkla ziyaret ettikleri Türk Dili Edebiyatı Bölümü öğretim görevlilerinin kullandığı çalışma odasının tadilat ve tefrişatının da TİKA tarafından yapıldığı aktarıldı.

Belgrad Üniversitesinde ilk Türkçe derslerin 1925'te verilmeye başlandığına işaret edilen açıklamada, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünün de bu bağlamda alanında Balkanlar'daki en eski bölümlerden biri olduğu kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.