Time'da Auster ve Türkiye analizi

Time'da Auster ve Türkiye analizi

Polemik Time'a haber oldu Söz düellosu Atlantiğin iki tarafı arasında fırtına gibi esti

Times'dan 'kahvehanevari polemik' yorumu Time dergisince yayınlanan bir yazıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ünlü ABD’li yazar Auster arasındaki atışma değerlendirilirken, "İnternet tarafından körüklenen, en olmayacak karşıtlar arasında bir söz düellosu, bu hafta Atlantiğin iki tarafı arasında fırtına gibi esti" denildi. Yazıda Erdoğan ile Auster’in "kahvehane vari bir polemiğe" giriştikleri, bunun gerçekten "Türkiye’nin irtifa kaybetmesine yol açacağı" değerlendirmesine de yer verildi.

"ERDOĞAN’IN OTORİTER EĞİLİMİ GİDİREK DAHA ÇOK ELEŞTİRİ ÇEKİYOR"

Time, "ironik olarak Türkiye’nin çekiciliği için dile getirilen başlıca sebep, demokratik rejimidir" dediği yazısında Türkiye’nin canlı ekonomisi veya Müslüman kimliği gibi başka faktörlerin olduğunu belirterek, "Ancak, tam o açıdan Erdoğan’ın otoriter eğilimi, yurt içinde ile Avrupa ve ABD’den giderek artan eleştirileri çekiyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine göre 2011 yılında Türkiye, Avrupa’da basın özgürlüğünü en çok ihlal eden ülke oldu" yorumunu yaptı.

"AUSTER SONUNCUSU OLMAYABİLİR"

Yazı, "Erdoğan da, muhalif görüşlere pek katlanmıyor ve kendisini eleştiren gazeteci ve karikatüriste karşı dava açmada tereddüt etmiyor. Bu nedenle, Paul Auster, onun öfkesini çeken uluslararası çaptaki ilk romancı olsa da sonuncusu olmayabilir" sözleriyle noktalandı. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.