Timsah berabere kaldı 0-0

Timsah berabere kaldı 0-0

Turkcell Süper Lig'de 29. hafta maçında Gençlerbirliği ile Bursaspor Başkent'te karşı karşıya geldi.

TİMSAH yaralandı: 0-0

Turkcell Süper Lig'de 29. hafta maçında Gençlerbirliği ile Bursaspor Başkent'te karşı karşıya geldi.

Oldukça sert ve pozisyon açısından kısır geçen karşılaşmada kazanan çıkmadı ve karşılaşma 0-0 golsüz eşitlik ile sona erdi.

Bu karşılaşmanın ardından ligdeki puanını 62'ye yükselten Bursaspor, 1 puan gerisindekiFenerbahçe'nin de nefesini ensesinde hissetmeye başladı.

Bursaspor, ligde önümüzdeki hafta Gaziantepspor ile kendi sahasında karşılaşacak. Kritik Gaziantepspor maçının ardından sırasıyla Galatasaray (D), Kayserispor, Ankaraspor (BAY / +3) ve Beşiktaş ile karşılaşacak olan Bursaspor, son beş haftada üç maç oynayacak.

Gençlerbirliği ise önümüzdeki hafta İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaşacak.

BURSA'NIN İKİ SİLAHI YOK!

Şampiyonluk yolunda puan kaybına tahammülü kalmayan Bursaspor, Gençlerbirliği karşısına idela kadrosunda iki eksik ile çıktı. Gençlerbirliği karşısında ilk 11'de kart cezasından dolayı Ömer Erdoğan ve Ozan İpek'ten yararlanamayan Ertuğrul Sağlam, bu oyuncuların yerine Zapotocny ve cezası biten Turgay'ı kullandı. Kalesini her zaman olduğu gibi Ivankov'a teslim eden gençteknik adam, savunma kurgusunu ise Zapotocny, İbrahim Öztürk, Mustafa Keçeli ve Ali Tandoğan üzerine kurdu. Orta alanda Ivan Ergiç, Batalla, Hüseyin ve Volkan Şen'i sahaya süren Ertuğrul Sağlam, hücum bölgesinde ise Sercan ve Turgay'ı kullandı.

Thomas Doll, çift santrfor çıktı!

Gençlerbirliği'nde ise sakat olan iki stoper İlhan ve Radeljic Bursaspor karşısında forma giymedi. Öte yandan son haftalarda genelde Mustafa Pektemek'i tek santrfor olarak kullanan GençlerbirliğiTeknik Direktörü Thomas Doll'ün Bursaspor karşısında çift forvet Mustafa Pektemek ve Kahe ile çıkması dikkatlerden kaçmadı.

TEMPOSUZ, ZEVKSİZ BİR İLK YARI

Oldukça temposuz geçen karşılaşmanın ilk yarısında iki takım da pozisyon bulmakta zorlandı. Tam bir orta saha mücadelesinin yaşandığı zorlu karşılaşmada Bursaspor özellikle Ali Tandoğan'ın kullandığı sağ kanattan etkili ataklar geliştirirken, Gençlerbirliği ise Kahe ve Mustafa Pektemek ikilisi ile kontraataklardan gol bulmaya çalıştı.

Kontrollü futbolun tavan yaptığı zorlu mücadelede Bursaspor'da özellikle Sercan Yıldırım'ın vasat performansı dikkatlerden kaçmazken; Gençlerbirliği'nde savunma kurgusunda görev alan Cem Can ve Orhan'ın başarılıperformansı göz doldurdu. Pozisyon açısından oldukça kısır geçen ilk yarıda, en tehlikeli pozisyonu Bursaspor 29. dakikada Ali Tandoğan ile yakaladı. Ceza sahasının sağından içeri sokulan Ali Tandoğan, kaleye paralel bir orta yaptı ve tüm Gençlerbirliği savunmasını geçen meşin yuvarlağa Bursasporlu futbolcular ayak koyamadı, konuk takım yüzde yüz bir gol pozisyonundan yararlanamadı.

SERCAN ZORU BAŞARDI

Karşılaşmanın ikinci yarısında rakibine oranla daha istekli bir futbol sergileyen Bursaspor, kalabalık Gençlerbirliği orta sahasını aşmakta oldukça zorlandı. İkinci yarının başından sonuna kadar oyununkontrolünü elinde tutmasına rağmen orta alanda bir türlü organize olamayan ve pas trafiğini hücüm bölgesine taşımakta sıkıntı yaşayan Bursaspor, bu dakikalarda 'sorumluluk alan' bir oyuncunun yokluğunu fazlasıyla hissetti.

Tam bir tenis maçı şeklinde geçen ve Gençlerbirliği yarı sahasında oynanan mücadelede Bursaspor, karşılaşmanın 53. dakikasında Sercan ile yüzde yüz bir gol pozisyonundan yararlanamadı.  Karşılaşmanın son dakikalarında risk alarak çok adamla Gençlerbirliği kalesine yüklenen yeşil-beyazlılar Sercan ve Volkan Şen ile pozisyonlar bulsa da tabeladaki skor değişmedi ve mücadele 0-0 golsüz eşitlik ile sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

26. dakikada Sandro'nun orta-şut karışımı vuruşunda ceza alanı içindeki Kahe topu kontrol edemeyince, kaleci Ivankov seken meşin yuvarlağa sahip oldu.
29. dakikada Ali kendi getirdiği topu son çizgiden kaleye paralel gönderdi. Ancak kimse dokunamayınca Gençlerbirliği defansı topu kornere attı.
33. dakikada Sandro'dan seken topla ceza yayı yakınında buluşan Vranjes'in bekletmeden attığı sert şutta, top az farkla üstten auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

54. dakikada Turgay kendi çabasıyla getirdiği topla aut çizgisine kadar inerken, yaptığı ortada altıpas içinde Sercan meşin yuvarlağa dokundu. Ancak top, kaleci Serdar'dan döndü.
59. dakikada Volkan'ın sol taraftan altıpas içine yaptığı ortada Orhan'a çarpan top, kaleye paralel olarak gitti ve kornere çıktı.
69. dakikada ceza alanı içinde Volkan'ın sol çaprazdan attığı sert şutta top az farkla yandan dışarı gitti.
78. dakikada Mustafa sol kanattan getirdiği topu ceza alanı içindeki Volkan'a aktardı. Bu futbolcunun sert şutunda defansa da çarpan top kaleci Serdar'ın ellerinde kaldı.
89. dakikada Ali'nin kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde topla buluşan'ın Volkan'ın şutunda kaleci Serdar meşin yuvarlağı ayaklarıyla önledi.
Karşılaşma golsüz eşitlikle tamamlandı.

GENÇLERBİRLİĞİ: 0 - 0 BURSASPOR
Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Fırat Aydınus, Nihat Mızrak, Volkan Narinç 
Gençlerbirliği: Serdar, Cem Can, Aykut, Orhan, Murat, Mustafa, Tozo, Vranjes  (Dk. 73 Kerem), Hurşut  (Dk. 86 Serkan), Sandro, Kahe  (Dk. 73 Burhan)
Bursaspor: Ivankov, Ali, İbrahim, Zapotocny, Mustafa, Turgay, Hüseyin, Ergiç  (Dk. 77 Iglesias), Volkan, Batalla  (Dk. 70 Bekir), Sercan  (Dk. 82 İsmail)
Sarı kartlar: Dk. 44 Tozo, Dk. 69 Cem Can, Dk. 81 Aykut, 90 artı 2 Burhan (Gençlerbirliği), Dk. 81 Iglesias (Bursaspor)

Etiketler :