Tırnaklarında oje yerine motor yağı var

Tırnaklarında oje yerine motor yağı var

Zonguldak'ta tekstil mühendisliği öğrencisi Derya Yılmaz (22), yaklaşık 6 yıldır yaz tatillerinde, babasının atölyesinde motorlu testere ve bahçe makineleri tamiratı yapıyor

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kentte motorlu testere ve bahçe makineleri tamir atölyesi bulunan 3 çocukbabası Suat Yılmaz'ın (49) yaklaşık 30 yıldır sürdürdüğü mesleğine kızı Derya da ilgi duymaya başladı.

Yaz tatillerinde erkek kardeşiyle atölyeye gelerek babasına yardımcı olan genç kız, tamirat işlerine de merak sardı. Kısa sürede motorlu testereleri söküp ve monte etmeyi öğrenen Derya Yılmaz, 6 yıldan bu yana yaz tatillerinde geldiği atölyede ustalaştı.

Makineleri sökerken zaman zaman sıkışan vidalar nedeniyle zorlansa da babası imdadına yetişen Yılmaz, ellerindeki ve tırnaklarındaki motor yağı ve üzerindeki işçi tulumuyla birçok genç kızdan farklı bir görüntü sergiliyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan Derya Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversiteyi kazanmasının ardından da babasının atölyesinde çalışmayı sürdürdüğünü, tamir işlerini zorlanmadan yaptığını söyledi.

Arızalı makinelerde sorunu kendi çabasıyla çözemediği zaman babasından yardım aldığını anlatan Yılmaz, şöyle dedi:

''Babamı izleyerek işi öğrendim. Kendisine tamir işlerinde çalışmak istediğimi söyledim. Babam da bana işin püf noktalarını öğretti. Motorların çok büyük arızası olmadığı takdirde tamirini rahatlıkla yapabiliyorum. Şu anda tekstil mühendisliği öğrencisiyim. İleri de bu bilgilerimin mesleğimde bana yarar sağlayacağına inanıyorum. En azında fabrikada benimle çalışan elemanların karşılaşabileceği sorunları bileceğim.''

Baba Yılmaz da ikiz kızlarından diğerinin atölyede çalışmaya hiç ilgi göstermediğini, Derya'nın ise kendisine çok düşkün olduğundan mesleğe ilgi duyduğunu ifade ederek, ''Ben de bildiklerimi öğrettim. Şu anda birçok arızayı yapabiliyor. Sorunu çözemediğinde bana soruyor. Birkaç yaz daha atölyeye gelirse benim kadar usta olur. Günde ortama bir makinenin tamiratını yapıyoruz'' diye konuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.