TİVİBU reklamında Osmanlı düşmanlığı

TİVİBU reklamında Osmanlı düşmanlığı

Türk Telekom şirketlerinden TTnet çatısı altındaki Tivibu'nun reklamlarında Osmanlı düşmanalığı yapmanın keyfini sürüyor.

Yıllar boyu bu toplumun tarihine küfrettirildi. Geleni kıymetlendirebilmek adına yapılan bu sinsi oyun, aradan geçen bunca zamana rağmen bir taban bulmadı.

Tarihi gerçekler orta yere çıktıkça, küfredenlerin köksüzlüğü ortaya çıktı. Dünya Osmanlı’nın 600 yıl boyunca bir imparatorluk olarak ayakta kalmasının kodlarını çözmeye çalışıp ondan yararlanmanın yollarını aradı.

Bu toplumu köklerinden koparmaya çalışan ayrıkotları ise gerçekleri gölgeleyerek toplumu yönlendirmek istediler.

Bunların tutmadığını, ayrıkotlarının sökülüp atıldığını görenler, bu kez toplumun karşısına devlet ortaklı uluslararası sermaye aracılığıyla espri adı altındaki reklam filmleriyle girmeye başladılar.

Osmanlı’yı aşağılama girişimi bu kez uluslar arası sermaye grubuna ait olan Türk Telekom şirketlerinden olan TTNet’ten geldi. Üstelik baş aşçının bir gecede vezir olabildiğini anlatan reklam filmini bu topluma sunan TTNet’in yüzde 30’u da Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi’ne ait.

TTNet'in, internet üzerinden TV yayını sunan hizmeti Tivibu reklamlarında Osmanlı tarihini aşağılayan “Saray” filmi bunlardan biri oldu.

Birden kendini Osmanlı sarayında bulan ekran meraklısı kadın şaşırmış durumda. Sonrasında ise diyalog şöyle gelişiyor.

“Bir dakka ya sen baş aşçı değil miydin? Ne ara vezir oldun ayol?”

Öbürü de her türlü alavere dalaverenin içinde olduğunu gösteren bir kıvırtma ile pişkin pişkin cevap veriyor:

“Ya geçen hafta bir şeyler oldu ben de vezir oldum işte.”

Sonradan ekran meraklısı kadın şaşkınlığını atıyor, düğümü çözmüş olmanın mutluluğuyla devam ediyor.

Şirketin yüzde 55 hissesine sahip olan uluslar arası sermayenin sahibi Ojer Telekom, Osmanlı tarihini alavere dalavere göstermek isteyebilir. Hatta böyle bir misyonu bile üstlenmiş olabilir.

Yüzde 15’i halka açık, 30’u Hazine’nin toplam yüzde 45’in temsil eden, Türk Telekom’un Türk yöneticileri, tarihle alay eden bu reklam filmine onay verirken yürekleri sızlamadı mı acaba?

Muhteşem Yüzyıl dizisinin popülerliğinden yararlanıp Osmanlı'yı çerez malzemesi yapmak, "Türkiye'nin en köklü firması" olma iddiasındaki Türk Telekom'a ne kadar yakışır.

"Saray" filmi, "Köklü" olmak vurgulanırken "köksüzlüğü" empoze etmek değil de nedir?

Rohahaber

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.