TKP'nin 'Başörtüsü' Rezaleti

TKP'nin 'Başörtüsü' Rezaleti

Başörtüsü aleyhinde eylem yaparak okulun duvarlarına afişler asan TKP üyeleri, okul kantinini işgal etti.

Başörtüsü aleyhinde eylem yaparak okulun duvarlarına afişler asan TKP üyeleri, okul kantinini işgal etti.

Başörtüsü aleyhinde eylem yaparak okulun duvarlarına afişler asan

 

Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyeleri, Anadolu Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu kantinini işgal etti.

TKP'liler, önce üniversitenin güvenlik görevlilerine, sonra polise saldırıp kantinin camlarını kırdı. Çıkan olaylarda 10'u öğrenci, 1'i kantin görevlisi 11 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Geçen hafta Anadolu Üniversitesi'nde okulun hastanesine alınmayan öğrenciyi bahane ederek okul içerisinde olay çıkartan TKP'liler, bugün de başörtüsünü bahane ederek, üniversitenin İki Eylül Kampüsü'nde olay çıkardı.

Alınan bilgiye göre, 50 kişilik grup, önce okula başörtülü olarak öğrencilerin girmemesi için fakülte binasının duvarlarına afiş astı. Konudan haberdar olan üniversitenin güvenlik görevlileri, TKP'li grubu uyararak, kendilerini afiş asmamaları konusunda uyardı. Bunun üzerine grup, üniversitenin güvenlik görevlilerine saldırdı.

Grup. daha sonra kampüsün içinde bulunan Yabancı Diller Yüksekokulu kantininin kapısını masalarla kapattı. Kantinin içerisine kimsenin girmesine izin vermeyen TKP'lileri, polis, kapıyı açmaları ve dağılmaları konusunda uyardı. Ancak polisin uyarılarını dikkate almayan TKP'liler, kantinin camlarını ve kantin içinde bulunan vazo ve masaları dahi kırarak sağa sola saldırmaya başladı. Saldırı esnasında 10 öğrenciyi yaralayan ve bir kantin görevlisini tekme tokat dövüp burnunu kıran TKP'lilere polis müdahale etmek zorunda kaldı.

Etiketler :