Turgut Özal'ı ajan sanıyordum

Turgut Özal'ı ajan sanıyordum

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 'Zamanında Turgut Özal'ı ajan sanıyordum' dedi.

Kırgızistan 'da verdiği girişimcilik dersinde konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu , Turgut Özal 'ın kıymetini sağlığında bilemediklerini belirterek, "Rahmetli Özal, 'Açılın, mal satın' dediğinde nerenin ajanı diye düşünmüştüm" diye konuştu.

Hürriyet'in haberine göre; Türkiye Manas Üniversitesi'nde fahri doktora ünvanı alan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, cübbe giydirme töreninin ardından ilk dersini de verdi.  Girişimciliğin erken aşılanmasının "mayanın tutması" için gerekli olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Sovyetler yıkılmadan önce dünyanın en güçlü savunma sanayine sahipti. Bilimde ileriydi. Ama bir tane silah atılmadan dağıldı gitti, sebebi girişimcisi yoktu. Türkiye'yi KOBİ'ler sırtlıyor, ama herkes büyüklere bakıyor" ifadelerini kullandı.

GİRİŞİMCİLİK ÖNEMLİ

Turgut Özal döneminde Türkiye'nin büyük bir ilerleme kaydettiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Sağlığında kıymetini bilemedik. Rahmetli Özal, 'Açılın, mal satın' dediğinde nerenin ajanı diye düşünmüştüm. Çünkü biz o dönem bir çamaşır makinesi aldık. Fişe taktık. Yürüye yürüye banyodan antreye geldi. Özal'ın dediği aklıma geldi, "Şu yürüyen çamaşır makinesini mi satacağız" dedim. Allahın işine bakın, şu anda Avrupa'ya satılan her 3 beyaz eşyadan biri Türkiye'den" diyerek konuşmasını sürdürdü.

HABERVAKTİM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.