Tokat Milli Eğitim Müdürlüğünden İsveç ve Almanya'ya çıkarma.

Tokat Milli Eğitim Müdürlüğünden İsveç ve Almanya'ya çıkarma.

Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa'daydı.

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci hareketlilik projeleri kapsamında Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait '' Mesleki ve Teknik Eğitimin İyileştirilmesi'' konulu projenin uygulaması İsveç-Stockholm ve Almanya-Mannheim’ da gerçekleştirildi.

 Econ Eğitim Proje Danışmanlık tarafından organize edilen her iki hareketlilik faaliyeti kapsamında Projegrupları,  bölgelerin siyasi otoriteleri, meslek okulları, meslek merkezleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşerek karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular.

 Projenin İsveç-Stockholm hareketlilik faaliyetine Tokat Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı önderlik ederken katılımcı gruba Econ Eğitim Proje Danışmanlık Genel Koordinatörü Alim Ay eşlik etti. Proje katılımcıları StudierförbundetVuxenskolan, St. Botvid Gymnasium, Sågbäcks Gymnasium, Yrkesplugget Gymnasieskola gibi mesleki eğitim sağlayan eğitim kuruluşlarına inceleme ziyaretleri gerçekleştirdiler. Ayrıca proje gurubu Arbetsförmedling Hallunda, Fittja Mångkulturellt Centrum’da bilgi alışverişinde bulundular. İsveç Parlamentosu’nda Yeşiller Partisi Grup Başk. V. Mehmet Kaplan’ı da ziyaret eden katılımcılar verimli bir programın ardından Türkiye’ye döndü.

 Projenin Almanya-Mannheim hareketlilik faaliyeti kapsamında ise proje katılımcı grubu Handwerkskammer der Pfalz,Justus von LiebigSchule Mannheim, BZEMannheim ve Mannheim Üniversitesi’nde incelemelerde bulundu. Proje katılımcıları mesleki ve teknik eğitimin iyileştirilmesi konusunda karşılıklı bilgi alışverişinde bulunarak mesleki ve teknik eğitim geliştirilmesine katkı sağlayacak bilgiler edinerek Türkiye’ye döndüler.

 Projenin İsveç-Stockholm hareketlilik faaliyetine Xynaptics CEO’su Halit Koşmaz’ında katkı sağladığını ifade eden Econ Eğitim Proje Danışmanlık Genel Koordinatörü Alim Ay, katkılardan ötürü Xynaptics CEO’su Halit Koşmaz’a ayrıca teşekkür etti.

mehmet-kaplan.jpg

sagbackgy...jpg

yrkesplugget_1.jpg

  

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.