Beykoz’da yeni imam hatip için temel atıldı

Beykoz’da yeni imam hatip için temel atıldı

Beykoz Belediyesi’nin eğitim yatırımları kapsamında ilçeye kazandırdığı Tokatköy İmam Hatip Ortaokulu’nun temeli atıldı.

Tokatköy Mahallesi’nde 7 bin metrekare alan üzerine 24 derslikli inşa edilecek okulda yaklaşık bin öğrenci eğitim-öğretim alacak.

Boğaziçi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin alt kısmında yapımına başlanan yeni okulun tüm maliyeti Beykoz Belediyesi ve sponsorlarla birlikte karşılanıyor.

Tokatköy İmam Hatip Ortaokulu’nda 24 dersliğin yanı sıra konferans salonu, laboratuvar, yemekhane ve mescitler yer alacak. Okul projesine entegre olarak alanda uygulama camii ve cenaze hizmet binası da yapılacak.

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan  Danışmanı Adem Sefer, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, Beykoz İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mehmet Karaahmetoğlu, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve ilçe sakinleri katıldı.

-“Yeni okullarımızı inşa etmeye devam ediyoruz”

Açılış törenin konuşan Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, ilçede imam hatip okullarının arttığına ve hali hazır iki imam hatip lisesi ile üç imam hatip okulunun eğitime devam ettiğini hatırlatarak, “Beykoz’da iki imam hatip okulumuz var. Birisi Tokatköy’de imam hatip lisemiz burası proje okulumuz zaten, kaliteli eğitim için çalışıyor. Bir tane de Çavuşbaşı’nda var. Bu ikisi bin 250 öğrencimiz ile eğitime devam ediyor. Beykoz’da imam hatip okullaşma oranımız yeterli bir oranda değil tabii ki. Bu oran şu anda yüzde 12’lerde devam ederken bunun yüzde 20’lerde olmasını istiyoruz. Beykoz halkının imam hatiplere olan talebi oldukça yüksektir. Geçici çözüm olarak bazı okullarımızın bünyesinde şubelerimizi açtık. Bu bizim istediğimiz bir model değil. Belediyemizin gayretleriyle yeni okullarımızı inşa etmeye devam ediyoruz” diye konuşarak emeği geçenlere teşekkür etti.

-“Mimari çalışmalarının tamamı Beykoz Belediyesi’ne aittir”

Bozbay’ın ardından kürsüye gelerek konuşmasını gerçekleştiren Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Operasyonu için muzaffer olmalarını dileyerek, “Çok zor bir inşaat yapıyoruz. Önemli olan bütün zorluklara rağmen bunu yapabilmeliyiz artık teknoloji çok gelişti. Fakat arazinin temini noktasında çalışmalarından dolayı arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hemen yanında gördüğünüz gibi bir camimiz var. Projemiz bittikten sonra çok değerli bir eser ortaya çıkacaktır. Daha yapacak çok işimiz var. Daha çok okullar yapacağız. Hemen bu okulu yaptığımız yanındaki yamacın arkasında altı tane lise inşa ediyoruz. En az beş evladımız orada okuyacak. Mimari çalışmasının tamamı Beykoz Belediyesi’ne aittir” diye konuştu.

-“60-80 kişilik sınıflardan 25 kişilik sınıflara geldik”

Çelikbilek sözlerini şöyle sürdürdü:

Beş yıl içerisinde Beykoz eğitimle ilgili sıkıntılarını gideren bir yapıya kavuşacaktır. Eğitim önemli, eğitimsiz hiçbir şey olmuyor. Eğitimdeki kaliteyi arttırarak, devletimizin eğitime verdiği önemi üst üste katarak bunu daha iyi anlıyoruz. 60-80 kişilik sınıflardan 25 kişilik sınıflara geldik. 30 kişilik sınıfları olan okullarımız kendini artık talihsiz görmeye başladı. Devletimiz büyüdükçe eğitime daha da katkı sağlıyoruz. Hükümetimiz ve devletimiz eğitim anlamında çok ciddi adımlar attı. Türkiye’de çocuklarımız artık gelecekle ilgili daha farklı konuşuyor, daha farklı projeler ortaya koyabiliyorlar.

-“Asım’ın nesli bu okullarda yetişecek”

Programın kapanış konuşmasını gerçekleştiren Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, ilçeye tayin olduğu günden bugüne kadar temeli atılan okul için çalışmaların yürütüldüğüne işaret ederek, “İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren asımın nesli yetişmeye başlayacak. Belediyemiz asli görevi olmadığı halde diğer belediyelere örnek olacak çalışmanın içerisindedir. Bütün okullarımızın tadilat ve temel ihtiyaçları da karşılanıyor” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan duayla birlikte protokol üyeleriyle beraber temele ilk harç atıldı.

Tokatköy İmam Hatip Ortaokulu’nun 2018-2019 eğitim-öğretim yılında hizmete açılması hedefleniyor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.