Tokat'ta Roket Paniği

Tokat'ta Roket Paniği

Bölgede yapılan operasyonlarda görev alan bir helikopterden görev dönüşü düşen roket başlığı valiliği harekete geçirdi.

Tokat Reşadiye'deki terörist saldırının ardından bölgede yapılan operasyonlarda görev alan bir helikopterden görev dönüşü düşen roket başlığı valiliği harekete geçirdi. Şimdi arazi üzerinde yoğun mesai var.

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Reşadiye'deki terörist saldırının ardından bölgede yapılan operasyonlarda kullanılan bir helikopterden görev dönüşü Tokat'ta araziye roket başlığı düştüğünü belirterek, arama çalışmalarının sürdürüldüğünü, bölgedeki vatandaşlara bu konuda bilgi verildiğini söyledi.

Vali Şerif Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 Aralık 2009 tarihinde Reşadiye ilçesinde meydana gelen hain saldırıyı yapan teröristleri etkisiz hale getirmek için yapılan operasyonlarda kullanılmak üzere kente getirilen bir helikopterden, dün görevden dönerken Gümenek mevkisinin 1-1.5 kilometre güneydoğusunda araziye 1 adet roket başlığı düştüğünü bildirdi.

Bölgede arama çalışmalarının aralıksız devam ettiğini kaydeden Vali Yılmaz, bölge halkına gerekli tebligatın yapıldığını, bu nedenle endişe edilecek bir durumun olmadığını aktardı.

-KÖYDE ''PATLAMAMIŞ BOMBA'' ANONSU-

Roket başlığının arandığı bölgedeki Tokat merkeze bağlı Şenköy'de Cemevi'nin hoparlöründen yapılan anonsla köylülere düşen patlamamış roket başlığına dokunulmaması konusunda uyarıda bulunuldu.

''Uçaktan patlamamış bomba düşmüştür. Görenlerin dokunmadan jandarmaya bilgi vermeleri gerekiyor'' denilerek yapılan anonsla vatandaşların duyarlı olmaları istendi.

Köylüler sabah saatlerinde askeri yetkililerin kendilerini aradıklarını belirterek, bunun üzerine bu anonsu yaptıklarını söyledi.

Benzer anonsların bölgedeki çevre köyler Kızılköy ve Çamağzı'nda da yapılarak vatandaşların bu konuda uyarıldıkları öğrenildi.

-BÖLGEDE OPERASYONLAR YOĞUNLAŞTIRILDI-

Bu arada, Tokat'ın Reşadiye ilçesi Sazak köyü yakınlarında 7 askerin şehit olduğu, 3 askerin yaralandığı terörist saldırısının ardından bölgede başlatılan arama tarama faaliyetleri sürdürülüyor.

Havadan da desteklenen operasyonlara Tokat'ın yanı sıra çevre bölgelerden de çok sayıda ekip katılıyor. Operasyonlar Reşadiye başta olmak üzere Sivas'ın Koyulhisar ilçesi ve çevredeki kırsal alanlarda yoğunlaştırıldı.

Etiketler :