Tolon Paşanın Sağlık Sırları

Tolon Paşanın Sağlık Sırları

Genelkurmay Başkanlığı tarafından Ankara'da düzenlenen Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği Sempozyumu'nda davetliler arasında bulunan iki isim dikkat çekti.

Bunlardan biri Ergenekon sanıklarından emekli Orgeneral Hurşit Tolon, diğeri ise Ergenekon sanığı eski Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç.

TOLON SAĞLIKLI GÖRÜNDÜ

Sağlık gerekçeleriyle cezaevinden tahliye edilen Hurşit Tolon'un son derece sağlıklı görünmesi dikkatlerden kaçmadı. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile bir süre biraraya gelen Tolon'a basın mensupları tarafından son derece sağlıklı göründüğü hatırlatıldı.

Emekli Org. Hurşit Tolon: DIŞARIDA OLMAMIN NEDENİ SAĞLIK SORUNLARI DEĞİL. MEDYADA TAHLİYE SEBEBİM YANLIŞ GÖSTERİLİYOR. BEN HUKUKUN SONUCU OLARAK DIŞARIDAYIM.

SAĞLIK SORUNLARI İLE TAHLİYE İSTENDİ

Oysa Tolon sağlık sorunlarını gerekçe göstererek defalarca hastanelerin yolunu aşındırmıştı. 2008 yılında 24 Eylül'de Kocaeli Devlet Hastanesi'ne, 24 Kasım'da Adli Tıp Kurumu'na, 17 Aralık'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne daha sonra da Gata'ya sevk edilen Tolon'a beklediği sağlık raporu bir türlü verilmedi. 7 ay tutuklu kalan Tolon'un, avukatları müvekkillerinin sürekli kilo kaybettiğini sağlığının bozulduğunu öne sürerek defalarca tahliye başvurusu yapmıştı.

TOLON'UN SAĞLIK SIRLARI

Tolon'a ait olduğu öne sürülen bir ses kaydında Tolon'un sağlık gerekçeleri ile tahliye olabilmek için bilinçli olarak kilo kaybettiği belirtiliyordu.

"HER GÜN YEDİ AY BİR SAAT YÜRÜDÜM. NE KADAR YÜRÜDÜM BİLİYOR MUSUNUZ? EN AZ BEŞ KİLOMETRE HER GÜN. HER GÜN EN AZ BEŞ KM. BEN ZAYIFLARKEN DÖRT AYDA BÖYLE ERİDİM YANİ MUNTAZAM BİR EĞRİYLE ZAYIFLADIM."

6 Şubat 2009 tarihine kadar sağlık problemlerini gerekçe gösteren avukatlar, son başvuruda ağız değiştirdi. Tolon'un avukatları 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin nöbetçi olduğu gün delil yetersizliği gerekçesiyle tahliye tabelibnde bulundu. Nöbetçi Hakim Necat Ede ise Tolon'u tahliye etti.

GEREKÇE SAĞLIK DURUMU

Mahkemeye itiraz eden savcılar 12. Ağır ceza mahkemesine 25 klasörden oluşan yeni suç delilleriyle başvurdu. 12 Ağır ceza mahkemesinin heyeti hakim Necat Ede'nin verdiği tahliye kararını eleştirerek eldeki deliller doğrultusunda Hurşit Tolon'un tutuklama sebeplerinin devam etttiğini belirtti. Ancak yaşı ve sağlık durumu dikkate alınarak tahliye kararının devam etmesine karar verdi.

Tolon'un avukatı İlkay Sezer Tolon'a ait olduğu ileri sürülen ses kaydı ile ilgili Hürriyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada müvekkilinin bel fıtığından muzdarip olduğunu söylüyordu.

MAHKEMEYİ KİM YANILTTI?

Aradan geçen zamanın ardından Tolon'un sağlıklı olduğu kendisi tarafından da ifade ediliyor. Bir yıl önce 12 Ağır Ceza Mahkemesinin neden sağlık sebeplerini öne sürerek tahliye kararı verdiği ise merak konusu. Dahası mahkemeyi kimin yanılttığı merak ediliyor.

Etiketler :