TOPBAŞ'A SU ZAMMINI GERİ AL ÇAĞRISI

TOPBAŞ'A SU ZAMMINI GERİ AL ÇAĞRISI

Saadet Partisi (SP) İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yakup Özbek, son günlerdeki etkili kar yağışının tüm barajların yüzde 100 doluluk oranına ulaşmasını sağladığını söyledi

Özbek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan kapakların açılarak suyu tahliye etmek yerine, su zammını geri almasını istedi.

Yazılı açıklama yapan SP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yakup Özbek, dolu olan barajların kapaklarını açıp suyu denize akıtmak yerine, su zammının geri alınması ve hatta eski fiyatın da altına çekilmesini talep etti. Özbek açıklamasında, 29 Mart 2009 seçimlerinden sonra ilk İBB meclis toplantısında Saadet Partili üyeler olarak su fiyatlarında indirim yapılması yönünde önerge verdiklerini belirterek, "Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş 'Yatırım yapıyoruz indirimi daha sonra düşünebiliriz' şeklinde beyanda bulunmuş olmasına rağmen, suya indirim yerine, yüzde 15'leri bulan zamlar yapılmıştı. Emekli ve memur maaşlarına yüzde 2,5 gibi komik zamlar reva görülürken; İSKİ'nin de su ile ilgili herhangi bir sıkıntısı olmamasına karşın, suya yüzde 15'lere varan zam yapılması İstanbul halkına zulümdür." dedi.

Saadet Partili meclis üyeleri olarak su zammını derhal mahkemeye taşıdıklarını, yürütmenin durdurulması ve zammın iptal edilmesi için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtıklarını hatırlatan Özbek, açıklamasının devamında şunları söyledi: "Sayın Topbaş'a seçimler öncesi yaptığı 'İstanbullu sıkıntılı, onun için zam yapmayacağız' açıklamasını hatırlatıyor ve barajlardaki doluluk oranı da göz önüne alınarak zammın derhal geri çekilmesini talep ediyoruz. Saadet Partili İBB Meclisi üyeleri olarak konuyu ilk oturumda İBB Meclis gündemine de taşıyacağız."

Etiketler :