Silahını nasıl sakladığı ortaya çıktı

Silahını nasıl sakladığı ortaya çıktı

Topkapı Sarayı saldırganı, olayı gerçekleştirmeden önce Sultanahmet'te bir kafenin güvenlik kamerası tarafından görüntülendiği belirtildi.

Saldırganın silahı, gitar kutusuna benzer bir kutuda taşıdığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre sabah saat 09.28 sıralarında olay yerinin yakınındaki bir kafeye gelen saldırganın sırtında çanta ve elinde içinde silah bulunan ve gitar kutusuna benzer bir kutu vardı. Kutuyu kafe içinde yere bırakan saldırgan görevlilerle İngilizce konuşarak tuvaleti sordu. Tuvalete giden zanlının içinde silah bulanan kutusunu görevliler normal bir paketmiş gibi bulunduğu yerden alarak başka bir yere koydu. Daha sonra tuvaletten çıkan zanlı görevli ile bir süre konuştuktan sonra göreliden kafeyi tanıtan bir broşür aldı. Broşürü cebine koyan saldırgan, içinde silah bulunan kutuyu da alarak buradan ayrıldı.

Saldırgan etkisiz hale getirildikten üzerinde yapılan aramada kafe broşürü cebinden çıktı. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kafeye gelerek görüntüleri inceledi. Saldırgana ait görüntülere el koyan polisler kafe çalışanlarını daİstanbulEmniyet Müdürlüğü'ne götürerek ifadesini aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.