Toplu görüşmelerin 3. turu da tamamlandı

Toplu görüşmelerin 3. turu da tamamlandı

Memurlarla hükümet arasındaki toplu görüşmelerin 3. turu da tamamlandı.. Görüşme sonrası Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, olası zam ve ek ödeme miktarı için hedeflenen rakamı açıkladı.

 

Kamu Sen Başkanı Bircan Akyıldız, toplu görüşmelerin 3. turunun bittiğini söyledi. Memura yapılacak zam konusunun henüz görüşülmediğini belirten Akyıldız, "Öyle görünüyor ki yüzde 2,7 artı yüzde 2,7 zam ile 60 lira ek ödeme artışı hedeflenmektedir." dedi.


Toplu görüşmelerin 3. turunun sona ermesinin ardından açıklama yapan Akyıldız, bugün yapılan görüşmelerde, sadece ve sadece memura siyaset ve grev hakkı için Anayasa değişikliği yapılması yönünde mutabakata varıldığını dile getirdi. 26 Ağustos2010 tarihinde toplantı yapılmasını istediklerini, ancak Bakan Hayati Yazıcı'nın bu teklifi reddettiğini söyleyen Akyıldız, şöyle devam etti:

"Daraltılmış zamanla toplu görüşme yapılmasının hiç kimseye faydası yok. Zamanı ne kadar daraltırlarsa daraltsınlar biz söyleyeceklerimizi söyleyeceğiz. 28'inde parayı konuşacağız. Öyle görünüyor ki yüzde 2,7 artı yüzde 2,7 zam ile 60 lira ek ödeme artışı hedeflemektedir. Bunun çok üzerinde artışla kapatmak istemektedir. Bu konudaki talebin yansımasını örtmek istemektedir. Biz umutlu değiliz." Akyıldız, Başbakan'ın kamu çalışanlarının güvencesini elinden almak istediğini savundu.

Etiketler :