Topraktan Top Mermisi Fışkırdı

Topraktan Top Mermisi Fışkırdı

Rusya'nın başkenti Moskova'da İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma 900'den fazla top mermisi bulundu.

Rusya Olağanüstü Hal Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Maraşal Jukov caddesinde şehir su şebekesi ile ilgili yapılan bir inşaat çalışmasında patlamamış halde 916 adet top mermisine ulaşıldığı belirtildi.

Bakanlık sözcüsü Yevgeni Bobiliov, bölgenin acil olarak trafiğe kapatıldığını ve yakında bulunan apartman sakinlerinin de tahliye edildiğini söyledi. Bomba uzmanları ve teknik mühensilerin denetiminde gerçekleşen kazıda çıkarılan top mermileri, araçlara yüklenerek bomba imha merkezine götürüldü.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da top mermilerinin çekirdeklerinin olmadığı, 1941'deki Nazi Almanya'sının saldırısında cepheye taşınmak için toparlandığı, ancak bombardıman sonucu taşıma işleminin gerçekleştirilemediği kaydedildi.

Moskova şehir yönetiminin verdiği bilgiye göre, her yıl Moskova'da İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma 200-300 patlamamış bomba, top mermisi ve diğer askeri mühimmat bulunuyor. Askeri malzemelerin genellikle Moskova'nın kuzey ve kuzeydoğu bölgesinden çıktığına dikkat çekiliyor

Etiketler :