Türk kızı dua etmek istedi, Torino değişti

Türk kızı dua etmek istedi, Torino değişti

La Repubblica gazetesi: "Türk kızının üniversitede dua etme isteği, Torino'yu dönüm noktasına götürdü"

İtalyan ''La Repubblica'' gazetesinde çıkan bir haberde, Torino Üniversitesine kayıt yaptıran bir Türk öğrencinin okulda, ibadetini nasıl yapacağı yönündeki sorusunun, Torino'yu bir dönüm noktasına taşıdığı belirtildi.
 
"Türk kızının üniversitede dua etme isteği, Torino'yu dönüm noktasına götürdü" başlığıyla okuyucuya duyurulan haberde, Torino Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde yüksek lisans programına kayıt yaptıran Melek adındaki Türk kızının, okul sekreterliğine gün içinde ibadetini (5 vakit namaz) ne şekilde gerçekleştireceğini sorması yeni bir tartışmaya neden olduğu bildirildi.
 
Okul yönetiminin böyle bir taleple ilk kez karşılaştığı ifade edilen haberde, Torino Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sergio Roda'nın konuyla ilgili "Bir karar almadan önce tartışmamız gereken bir konu. Herhangi bir önyargımız yok" şeklindeki görüşlerine yer verildi.
 
Benzer bir durumun daha önce Torino'daki bir hastanede yaşandığını dile getiren İtalya'da yaşayan Müslüman toplumunun ikinci başkanı Yahya Pallavicini, kentteki bir hastanede, hastalar, aileler ve doktorlar için her dinden insanın ibadet edebileceği boş bir ''sessiz oda''nın ayarlandığını örnek göstererek, "Farklı dinlerden gelenlerin taleplerine cevap verilmeli" dedi.
 
Haberde, Strasbourg'daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) İtalya'ya karşı daha önce açılan kamu okullarında dini sembollerin bulunmasına ilişkin davada İtalya'yı haklı bulduğuna dikkat çekilirken, üniversitelere gelen yabancı öğrenciler nedeniyle bu konunun tekrar gündeme gelebileceği kaydedildi.
 
AA 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.