TÖSSF Başkanı Aydın, Kırgızistan'da görüşmeler gerçekleştirdi.

TÖSSF Başkanı Aydın, Kırgızistan'da görüşmeler gerçekleştirdi.

ANKARA (AA) - Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSF) Başkanı Birol Aydın ve beraberindeki heyet, Türk Cumhuriyetleri Özel Sporcular Spor Federasyonu...

ANKARA (AA) - Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSF) Başkanı Birol Aydın ve beraberindeki heyet, Türk Cumhuriyetleri Özel Sporcular Spor Federasyonu kuruluş çalışmaları kapsamında Kırgızistan'da görüşmelerde bulundu.

TÖSSF'den yapılan açıklamaya göre, Türk Cumhuriyetleri Özel Sporcular Spor Federasyonu kuruluş çalışmaları için 2022 Aralık ayında Türkiye'de yapılan ziyaretler sonrasında Başkan Aydın, Başkan Vekili Sadettin Akçi ve Asbaşkan Efkan Korkmaz da Kırgızistan'ın çeşitli kentlerine ziyaretler gerçekleştirdi.

Heyet, Kırgızistan'daki ilk gün, özel çocuklar ile ilgili dernek ve vakıfları ziyaret ederek, Kırgızistan Paralimpik Komite Başkanı ile görüştü ve Kırgızistan'ın özel çocuklar için kullandığı spor eğitim programlarını inceledi.

Ziyaretlerin ikinci gününde ise Oş kentinin Belediye Başkanı Bakyt Zhetigenov ile toplantı yapan heyet, daha sonra Oş kentindeki özel çocukların çalıştıkları spor tesislerini ziyaret etti.

Görüşmeler sonrasında Başkan Aydın ve ekibi, özel çocuklara Türkiye'den getirdikleri formaları hediye etti. Sonrasında Kırgızistan temsilcileri de Başkan Aydın, Başkan Vekili Akçi ve Asbaşkan Korkmaz'a hediye ve plaket takdimleri yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.