Trabzon'da GÜNEŞ Açtı

Trabzon'da GÜNEŞ Açtı

Trabzonspor, teknik direktör Şenol Güneş'in göreve gelmesinin ardından yaşadığı kötü günleri geride bıraktı.

Kötü günler Güneş'le bitti

Ligin 13. haftasında deplasmanda Kasımpaşa'ya 3-1 yenilmesinin ardından teknik direktör Broos'un görevine son veren, 5 oyuncuyu da kadro dışı bırakan ve kötü bir sürece giren bordo-mavililer, anlaştığı teknik direktör Şenol Güneş ile birlikte toparlanmayı başardı.

Trabzonspor'a gelişiyle camiaya olumlu bir atmosfer kazandıran Güneş, saha içinde ve dışında birçok sorunu da çözdü.

Teknik direktör Güneş, Kasımpaşa yenilgisi sonrası kadro dışı bırakılan Egemen Korkmaz, Rigobert Song, Gökhan Ünal, Tony Sylva ve Engin Baytar'ın affedilmesini yönetim kurulundan istedi.
Yönetim kurulu da takımdan ayrı olarak çalışan futbolcuları affetti ve bu futbolcular yeniden takımla birlikte antrenmanlara başladı.

Güneş, kadro dışı bırakıldıktan sonra kaptanlıkları ellerinden alınan Rigobert Song ve Egemen Korkmaz'ın yanı sıra Selçuk İnan ve Umut Bulut'u da bir araya getirerek bu futbolculardan aralarında 4 kaptanın sıralamasının belirlenmesini istedi ve bu futbolcular da kendi aralarında bir sıralama yaparak bu sorunu çözdüler.

Uygulamaları ve futbolcularla yaptığı toplantılarla takımın moral değerlerini de yükselten Güneş, ilk kez takımı başında çıktığı 3-0'lık Ankaragücü maçının ardından oyuncularına tribünlerin önüne getirerek, taraftarla yeniden kucaklaşmasını sağladı.

BAZI FUTBOLCULAR YENİDEN DOĞDU

Teknik direktör Şenol Güneş'in görev göreve gelmesiyle daha organize bir görüntü veren bordo-mavili takımda, önceki dönemde forma şansı bulamayan bazı oyuncular da adeta yeniden doğdu.
Tony Sylva'nın ardından yedek bekleyen kaleci Onur Recep Kıvrak 6 maçta da kaleyi korurken kalesinde sadece 3 gol gördü.

Engin Baytar, Alanzinho gibi oyuncular da 11'de yer bulmaya başlarken, bordo-mavili forma altında ilk gollerini kaydettiler.

Gabriç de sakatlanana kadar Güneş yönetimindeki iki maçta da, 1'er gol atmayı başarmıştı.
Yeni transfer Sezer Badur'un yanı sıra, Ceyhun Gülselam, Giray Kaçar ve Serkan Balcı da daha fazla forma şansı bularak takımlarına katkı yapan diğer isimler oldular.

Güneş, Broos dönemindeki forma şansı bulan oyuncuların yanı sıra kadroya dahi giremeyen oyuncuların performanslarını yükseltmeyi başardı.

UMUT, ŞAHA KALKTI

Trabzonspor'da özellikle ilk yarıda kaçırdığı goller nedeniyle büyük eleştiriler alan Umut Bulut, teknik direktör Güneş'in göreve başlamasının ardından çıkışa geçti.

Umut Bulut, yeni yılda lig ve kupadaki toplam 7 maçta 9 gol atmayı başararak Avrupa'da da 2010 yılındaki golcüler sıralamasında en üst sırada yer aldı.

MALİ GENEL KURUL SAKİN GEÇTİ

Teknik direktör Şenol Güneş'in göreve gelmesinin olumlu etkileriyle birlikte sert geçmesi beklenen bordo-mavili kulübün mali genel kurulu da, beklenenden daha rahat bir ortamda geçti.

Yönetim kurulunun olağanüstü genel kurula gitmesi gerektiği söylentilerinin de dile getirilmediği genel kurulda, 94,5 milyon borç açıklanmasına rağmen bazı üyeler yaptıkları konuşmalarla da Şenol Güneş'e destek verdiler.

ESKİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKTI

Güneş, Trabzonspor'un eski teknik direktörlerinden ve bordo-mavili takıma ligde 4 şampiyonluk kazandıran Ahmet Suat Özyazıcı'nın da kulüpte futbol danışmanlığı görevine getirilmesini sağladı.
Böylece bordo-mavili kulüpte, Özkan Sümer, Sadi Tekelioğlu gibi isimlerin yanı sıra Ahmet Suat Özyazıcı da önemli bir göreve getirilmiş oldu.

6 KAÇTA 5 GALİBİYET

Trabzonspor, teknik direktör Şenol Güneş döneminde 6 lig maçında, 5 galibiyet ve 1 yenilgi aldı.
Bordo-mavililer, ligin 13. haftasındaki Kasımpaşa maçının ardından liderle arasındaki 13 puanlık farkı da 8'e düşürerek yarışta daha ümitli bir hale geldi.

Trabzonspor, Güneş döneminde Ankaragücü'nü 3-0, Denizlispor'u 1-0, Sivasspor'u 3-1, Diyarbakırspor'u 2-1, Manisaspor'u 3-0 yenerken tek yenilgisini sahasında Fenerbahçe'ye 1-0 yenilerek aldı.

KUPADA DEVAM

Trabzonspor, teknik direktör Güneş ile kupada da yoluna devam etti. Bordo-mavili takım, grubu Galatasaray'ın ardından ikinci sırada tamamlayarak çeyrek finale yükseldi.

Karadeniz ekibi, çeyrek final ilk maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kalarak yarı final öncesi avantaj sağladı.

Etiketler :