Trabzon'da Tartışma Yaratan Anket

Trabzon'da Tartışma Yaratan Anket

Tonya ilçesinde "En"leri belirlemek için anket düzenlendi. Anketteki bir soru ilçede rahatsızlığa neden oldu.

Trabzon'un Tonya ilçesinde düzenlenen ''En''ler anketindeki ''En beğenilen ev kadını'' sorusunda en çok oyu, yanında kalan sara hastası yeğeninin ateşe düşerek hayatını kaybetmesine çok üzüldüğü için bir daha köye dönmeyerek, 27 yıldır Karakısrak Yaylası'nda yaz-kış tek başına yaşayan 80 yaşındaki Fadime Kayacı aldı.

Ajanslara düşen ilk haber

Trabzon’un Tonya ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü öncesinde düzenlenen bir anket ilçeyi karıştırdı.

En beğenilen siyasetçi, bürokrat, eğitimci, esnaf, memur ve sporcunun sorulduğu ankette “en beğenilen ev kadını”nın da yer alması erkekleri alarma geçirdi. 50 kişi, anketin iptali için kaymakama başvurdu.

"Çok Oy Çıkarsa Hesabını Sorarım"
İlçe esnafından Bekir Uzunoğlu ankete karşı çıktı.

Uzunoğlu, “Ankete katılan herkes doğal olarak kendi eşine, annesine, yakınına oy verir. Birisinin eşine beklediğinden fazla oy verilirse huzursuzluk çıkar. Sonra al başına belayı. Eşime 20-25 oy verseler, ben bunun hesabını eşime sorarım" dedi.

Tonya Kaymakamı Şenol Turan, “İyi niyetle başlanılan bir hareket ama ortada durumdan rahatsız olanlar var. İnceletiyorum. ‘Ev kadını’ şıkkı konusunu da değerlendirerek karar vereceğiz” diye konuştu.

AK Partili Başkan Ahmet Kurt ise amacının Tonya halkının kaynaşması olduğunu belirterek, “Bazı kafalar demek ki ilkel. Bu anketi yapacağız. Dilekçe sahipleri belirli bir siyasi düşünceye sahip bir grup. Biz bütün kadınlarımızın ne kadar yüce varlık olduğunu tartışacak değiliz” dedi.

Etiketler :