Trabzonspor fanatiği İsveçli bayan

Trabzonspor fanatiği İsveçli bayan

Bir İsveçli bayanın fanatik Tranzonsporluları kıskanıracak Trabzonspor sevgisi.

Trabzonspor fanatikliği denince akla gelen umulmadık bir isim; İsveçli bayan Sofie Lindholm. Türkiye’yi ve Türk insanını çok seviyor. Başbakan Erdoğan hayranı. Trabzon onun için dünya cenneti iken, Trabzon insanı da mert, delikanlı, dürüst ve çalışkan. İşte bu özellikleri İsveçli Sofie Lindholm’un 10 yıl önce Trabzon’a yerleşmesi için çok önemli mihenk taşı olmuş.

ATİLA ALTUNTAŞ/STOKCHOLM

On dört yıl önce Türkiye’ye tatile giden ve orada Türk insanı ve kültüründen çok etkilenen 32 yaşındaki İsveçli Bayan Sofie Lindholm, tanıştığı Karadeniz insanının mertliği ve dürüstlüğünden çok etkilenir. Sık sık Karadeniz bölgesindeki şehirleri gezerek doğasına hayran kalan Lindholm Trabzon’a yerleşmeye karar verir.

13 yıldır fanatik bir Trabzonspor taraftarı olan  Lindholm, Trabzon’da oynanan hiçbir maçı kaçırmadığı gibi zaman zamanda Trabzonsporun deplasman da ki maçlarına giderek destek vermeye çalışıyor.

Trabzon’da çok huzurlu bir hayatı olduğunu söyleyen ve artık İsveç’e tatil yapmak için 15- 20 günlüğüne ailesini ziyaret etmek için gittiğini söyleyen Lindholm, Trabzon’da İngilizce öğretmenliği yapıyor. Türkiye ve Türk insanının kültüründen o kadar çok etkilenmiş ki çok kısa sürede hiçbir kursa gitmeden Türkçeyi kendi kendine öğrenmiş. Gramatik Türkçe konuşup, yazabilen Lindholm, Trabzon’daki yerel gazetelerde bazen köşe yazısı yazarak Trabzon insanına sosyolojik analizleriyle hizmet ediyor.

10 yıl önce Müslüman olduğunu ve çok huzur duyduğunu belirten Lindholm, başbakan Tayyip Erdoğan’ı da çok sevdiğini ve dünyanın en büyük lideri olarak kabul ediyor.

İsveç’teki hayat şartlarına göre Trabzon’daki hayat şartları biraz zor olsa da Türkiye’de yaşamaktan gurur uyduğunu belirten Lindholm, ‘’O kadar mutluyum ki burada yaşamaktan dolayı, Trabzon’da yaşamayı bana nasip ettiği için Allah’a her gün şükrediyorum’’ Şeklinde konuştu.

İsveç’e gittiği zaman 15- 20 günden fazla kalamadığını söyleyen Lindholm, ‘’Trabzon’u o kadar çok özlüyorum ki, hemen Trabzon’a dönüyorum. Bundan dolayı annem- babam daha çok benim yanıma geliyor’’ diye konuştu.

Son olarak Trabzon insanı komiktir, delidoludur, milliyetçidir, sinirlidir, misafirperverdir, kültürüne ve dinine bağlıdır’’ diyen İsveçli bayan Lindholm, ‘’o yüzden ben kendimi çok rahat ve güvenli hissediyorum Trabzon’da. Bende Karadeniz insanın tüm özelliklerini taşıyorum diyebilirim. Türk insanı bambaşkadır....’’Şeklinde bitiriyor.

  297444_10150359888592108_527152107_8701603_1105859882_n.jpg

hamsikoy+...jpg

new_new_new_untitled.jpg

392578_10150477442037108_527152107_9129597_1225180823_n.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum