GÜNEŞ: SONUÇLARIN SORUMLUSU BENİM

GÜNEŞ: SONUÇLARIN SORUMLUSU BENİM

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

 

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, basında pes ettiği ve takımdan ayrılacağı yönündeki haberlere ilişkin olarak, ''Benim ağzımdan böyle bir söylem yok. Yazan arkadaşa sormak lazım. Benim hayatımda pes etmek diye bir şey yok. Teslimiyet olmaz, tam tersine savaşırım. Ben daha kötü günleri aştığım için öyle bir şey düşünmüyorum, söylemedim de'' dedi.

Kamuoyunda yapılan spekülasyonlara yanıt veren Güneş, ''UEFA Avrupa Ligi'nden elenmek bizim için çok üzüntü verici bir olay. 2 maçta da rakipten üstün olmamız gerekirdi, öyle de göründük ama baktığınızda elenen bir takım olduk. Bu bizim için kabul edilebilir bir olay değil. Aynı zamanda 3 lig maçında 4 puan da başarı hanesine yazılamaz'' diye konuştu.

Sonuç ve oyun olarak kamuoyunda umutsuzluk yarattıklarını gördüğünü anlatan Güneş, şöyle devam etti.

''Tüm bunları başka bir mazeretle kapatmak doğru değil. Bunun sorumlusu benim zaten. Eveleyip gevelemeyip bunun üzerinden spekülasyon yapmayı doğru bulmuyorum. Yeterli olmayan oyunumuz sonuca yansımıştır. Tempolu ve daha hızlı oynayan bir takım olarak bunu sahaya yansıtamadık. Beklentiye cevap verememenin baskı ve güvensizliği arkasından getirdiğini düşünüyorum. Geçmiş dönemlere sığınarak bu maçlara mazeret üretmek doğru değil, çünkü bu maçlara hangi kadro ile çıksak, daha iyisini yapmalıydık. Üzgün ve kızgın olduğum tarafta bu zaten. Ne olursa olsun bu kadro bu maçları almalıydı, onu sağlayamadık. Bu dönemlerde Giray, Olcan, Volkan ve dün itibariyle de Soner'in sakatlığı oldu. Üçüncü kaleci durumundaki Zeki de sakat. Milli oyuncular nedeniyle de eksik kadro ile hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.''

Başkan ve Teknik Heyet Arasında Sorun Yok
 
Şenol Güneş, kamuoyunda saha sonuçları üzerinden hoca ve yönetim arasında bir spekülasyon havasının hissettiğini söyleyerek, şunları kaydetti:
''Bunu doğru bulmuyorum. Bugünkü saha sonuçlarının yönetim ile ilgisi yok, benimle ilgisi var. Ama benim üzerimden yönetime vurmak isteyenler başka yol denesin. Bu sağlıklı bir yol değil. Başkanın ve yönetimin yeri bellidir. Bizim ne iş yaptığımız bellidir. Bu tip ilkesizlik ve prensipsizlik Trabzonspor'a saha sonuçlarından daha fazla zarar verir. Oyuncuyu tabi ki eleştireceğim, hatalarını söyleyeceğim ama bütün suçu oyunculara ve yönetime attığınız zaman bizim varlığımızın bir sebebi kalmaz. Benim ağzımdan oyuncuyu hedef göstermek veya yönetimi suçlamak anlayışı ile kimse davranmasın.''

Kulüp Başkanı ve teknik heyet arasında sorun olmadığını söyleyen Güneş, ''Düşünce farklılıklarımız olmuştur, transferde olmuştur, kulübün yapısıyla ilgili olmuştur. Bu sadece bizim başkanla değil, herkesle her yöneticiyle olmuştur. Oyuncularla da olmuştur, oynatmadığımız oyuncunun benimle düşüncesi aynı mıdır? Ama bunu bir kavga unsuru olarak göstermek doğru değil. Herkes tartışılır, eleştirilir. Ben de eleştiriliyorum. Ama bunun üzerinden bir saygısızlık yapmak ne size ne bana ne Trabzonluluğa ne de insanlığa yakışır. Doğru bir şey değildir. Benim düşüncem bu ama böyle yapmak isteyenler böyle devam edebilirler'' şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.