'Trabzon yatırım şampiyonu'

'Trabzon yatırım şampiyonu'

Trabzonspor'un şampiyonluğu yitirmesinde "Başbakan Erdoğan etkisi" eleştirilerine Bakan'dan tepki!

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Trabzonspor’un şampiyonluğu averaj ile Fenerbahçe’ye kaptırmasında Başbakan Erdoğan’ın hiçbir etkisinin olmadığını belirterek, “Sportif bir etkinlik üzerinden siyaset yapmak bir hata olur. Başbakan Erdoğan’ın bir takımın başarısı veya başarısızlığına etki etmesi mümkün değil. Belki sahada şampiyon olamadık ama takımı ileriye taşıyacak yatırımlarda şampiyon Trabzonspor olmuştur’’ dedi.

Özak, Türkiye’de hidro elektrik santralı (HES) olan tek takımın da Trabzonspor olduğunu belirterek, bu yatırımla takımın senede 9 milyon dolar gelir sağlayacağının altını çizdi. Trabzon’da 23-30 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 11’inci Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları EYOF 2011, Türkiye’nin olimpiyat düzeyinde düzenlediği ilk spor organizasyonu unvanını da taşıyacak. Trabzon’a 350 milyon TL’lik yatırımın yapıldığı olimpiyatlar, bir hafta sürecek.

TESİSLERE 350 MİLYON TL
Hazırlıklar konusunda bilgi veren Özak, Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nın yaklaşık maliyetinin 350 milyon TL olduğunu söyledi. Bu rakamın 250 milyon TL’lik bölümünün yeni tesislere harcandığını kaydeden Özak, “85 milyon TL’si açılış-kapanış seremonilerine ve organizasyonlara ayrılırken 15 milyon TL ise kentteki mevcut tesisler, binalar ve ilgili alanlardaki, yenileme-düzenleme çalışmaları için harcandı” diye konuştu.

10 BİN KİŞİ GELECEK
Olimpiyatlardan dolayı 4 bini sporcu olmak üzere 8 ile 10 bin kişinin kentte konaklamasını beklediklerini açıklayan Özak, Türkiye’nin de olimpiyatlarda 180 tanesi sporcu olmak üzere 290 kişilik Türk kafilesi ile yer alacağını aktardı. Türkiye’de ilk defa yapılan olimpik nitelikli bu organizasyon için ildeki 149 bin ilköğretim öğrencisine olimpiyatlar konusunda bilgilendirme eğitimleri verildiğini belirten Özak, şu ana kadar 69 bin öğrenciye ulaştıklarını söyledi. Özak, yemek işine de önem verdiklerini belirterek 10 bin kişilik yemek için ihale yapacaklarını söyledi.

"Hidroelektrik santralı olan tek takım"
Devlet Bakanı Özak, Trabzonspor’un averaj ile şampiyonluğu Fenerbahçe’ye kaptırması ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan’ın hedef gösterilmesine tepki gösterdi. Özak, Erdoğan’ın memleketi olan Rize’nin daha önce ve bu yıl da Kasımpaşa’nın küme düştüğünü hatırlattı. Trabzonspor’un Fenerbahçe ile aynı puanı toplamasına karşın averajla şampiyonluğu kaçırdığını belirten Özak, sözlerini şöyle sürdürdü, “Sportif bir konu ne yazık ki siyasallaştırılmaya çalışılıyor. Bazıları da bunun gazına geliyor. Trabzonlular bunları görmüyor. Çok üzgünüz. 1996’yı 15 yıldır konuşuyoruz, bu seneyi 20 yıl konuşuruz. Hepimiz Trabzonspor’un hizmetindeyiz. Bunun kimseye bir faydası yok. Türkiye’nin en iyi hocası bizde, takımımız çok iyi, taraftarımız kenetlendi. Şampiyonlar Ligi’nde iyi sonuçlar alırsak her şey düzelir. Unutmamak gerekiyor ki, başta ekonomik yatırımlar olmak üzere birçok konuda Trabzonspor gerçekten şampiyon olmuştur. Trabzonspor’u borsada kurtardık. Hidroelektik santralı olan tek takım yine Trabzonspor. Bunun yanında İstanbul’da yapılan yatırımlarla kulüp kasasına milyonlarca lira giriyor. Şimdi bu kente yakışır bir stadı takıma kazandırıyoruz. Önümüzde çok önemli fırsatlar var.”

‘OYUNCU GİDİYOR TOPARLANMALIYIZ’
Trabzon üzerinden siyaset yapılmasını eleştiren Özak, “Şu anda Trabzonspor oyuncu kaybediyor. Takıma moral vermek lazım. Eğer transferde iyi adımlar atılırsa Trabzon tekrar toparlanabilir” dedi. “Şu anda Pendik’te bulunan bir tane Migros’tan 30 yıllık kira geliri karşılığı olarak Trabzon’a 12 milyon dolar, bir tane de Petrol Ofisi’ne ait benzin istasyonunu 29 yıllığına kiraya verdik. Oradan 9 milyon dolar Trabzon’a gelir getirdik” diyerek şöyle devam etti: “Ayrıca Trabzon için 28 MW’lık HES projesi yapılıyor. Adı Bordo Mavi. Buradan Trabzon’a yıllık 7-8 milyon dolar gelir gelecek. Bunlar sağlam gelirler.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.