Trabzonspor İnter Milan Karşısında

Trabzonspor İnter Milan Karşısında

Trabzonspor Şampiyonlar Ligi'nde gruptaki ilk maçını bugün Inter'le deplasmanda yapacak. Bordo Mavili takım 28 yıl önce 14 Eylül'de rakibini tek golle geçmişti...

Trabzonspor İtalya'nın İnter takımı ile deplasmanda yapacağı maçta, tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup mücadelesine çıkacak. 
 
Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Portekiz'in Benfica takımına 2-0 ve 1-1'lik sonuçla elenen ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmek zorunda kalan bordo-mavililer, Athletic Bilbao ile 0-0'ın rövanşında Türk Telekom Arena Stadı'da yapacağı maçı beklerken Fenerbahçe'nin yerine Şampiyonlar Ligi grup maçlarına dahil edilmesi kararıyla bir ilki gerçekleştirme fırsatı yakaladı.

Kararın ardından kura çekimi sonucu UEFA Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda İtalya'nın İnter, Fransa'nın Lille ve Rusya'nın CSKA Moskova takımının bulunduğu grupta yer alan bordo-mavili takım, 44 yıllık tarihinde oynayacağı maçta ilk puan mücadelesini de verecek.

 -3 KEZ ÖN ELEME OYNAMIŞTI-

Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2004-2005, 2005-2006 ve bu sezon ile birlikte 3 kez ön eleme turu oynamış ancak bunlarda başarılı olamayarak grup maçlarına kalamamıştı.

Bordo-mavililer, 2004-2005 sezonunda 2. ön eleme turunda Letonya'nın Skonta Riga takımı karşısında deplasmanda 1-1 berabere kalıp rakibini sahasında 3-0 yenerek 3. ön eleme turuna yükselmişti. Ancak bordo-mavilier, 3. ön eleme turunda ise Ukrayna'nın Dinomo Kiev takımını deplasmanda 2-1 mağlup etmesine karşın sahasında 2-0 kaybedince gruplara kalamamıştı.

2005-2006 sezonunda, teknik direktör Şenol Güneş döneminde Kıbrıs Rum Kesimi'nin Anarthosis Famagusta takımına 2. ön eleme turunda 3-1 yenilen bordo-mavililer, sahasında 1-0 galip gelmesine karşın bir üst tura yükselememişti.

Bu sezonda Benfica ile eşleşen ve ilk maçta rakibine 2-0 yenilen bordo-mavililer, İstanbul'da rakibi ile 1-1 berabere kalarak yine elenen taraf olmuştu.Karadeniz ekibi, ön eleme turundaki 8 maçta 3 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 2 beraberlik elde etti.

BORDO MAVİLİ TAKIM HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Bordo-mavili takım, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde, karşılaşmanın oynanacağı Giuseppe Meazza Stadı'nda maçın son hazırlıklarını gerçekleştirdi.

Karadeniz ekibi, ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık olan bölümde koşu ve pas çalışması yaptı.

Bordo-mavili takım, antrenmanın ardından otobüsle kamp yapacağı otele hareket etti.

28 YIL ÖNCE TRABZON INTER'İ 1-0 YENMİŞTİ, TIKLAYIN

28 YIL ÖNCE TUNCAY'IN ATTIĞI GOLÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.