Trabzonspor ve Beşiktaş'a para cezası

Trabzonspor ve Beşiktaş'a para cezası

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), yaptığı toplantıda, Trabzonspor ve Beşiktaş kulüplerine, resmi internet sitelerinden yaptıkları açıklamalar nedeniyle 100'er bin lira para cezası verdi.

Kurul'dan yapılan açıklamada, Trabzonspor ve Beşiktaş kulüplerinin, resmi internet sitelerinde, TFF'nin saygınlığını zedeleyen ve futbolun değerini düşüren sportmenliğe aykırı beyanlarda bulunmalarından dolayı takdiren 100'er bin lira para cezası ile cezalandırılmalarına karar verildiği bildirildi.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Işın Çelebi'nin ise 6 Mart 2011 ve 8 Mart 2011 tarihlerinde bazı televizyon programlarında sportmenliğe aykırı beyanlarda bulunmasından dolayı takdiren 30 gün hak mahrumiyeti ile cezalandırılmasına karar verildiği açıklandı.

-GÜNEŞ'E 2 MAÇ CEZA-

Kurul, 6 Mart Pazar günü yapılan Beşiktaş-Trabzonspor maçında Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı eylemi nedeniyle takdiren 2 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Trabzonspor Kulübü'ne aynı müsabakada taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 10 bin, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle de takdiren 30 bin lira olmak üzere toplam 40 bin lira para cezası verildi.

Trabzonspor Kulübü, böylece toplam 140 bin lira para cezası aldı.

-BEŞİKTAŞ'A AYRICA 10 BİN LİRA PARA CEZASI-

Beşiktaş Kulübü'ne Trabzonspor maçında basın toplantısına ve flaş röportaja futbolcuları katılmadığı için de para cezası verildi.

Açıklamada, ''Beşiktaş'ın Trabzonspor ile yaptığı müsabakada, basın toplantısına futbolcu katılımını sağlayamamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 5 bin, flaş röportaja futbolcu katılımını sağlayamamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 5 bin, cezaların birleştirilmesi suretiyle Beşiktaş'ın toplam 10 bin lira ile cezalandırılmasına karar verildi'' denildi.

Beşiktaş Kulübü de bu cezayla birlikte toplamda 110 bin lira para cezası almış oldu.

-GALATASARAY KULÜBÜ CEZA ALMADI-

Kardemir Karabükspor maçında mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle PFDK'ya sevk edilen Galatasaray Kulübü'ne ceza verilmedi.

Kurul'dan yapılan açıklamada, ''Galatasaray Kulübü hakkında, 5 Mart 2011 tarihinde oynanan Galatasaray-Kardemir Karabükspor Spor Toto Süper Lig futbol müsabakasında, mensuplarının neden olduğu saha olayları nedeniyle sevk yapılmış ise de isnat olunan eylemin unsurları oluşmadığından ceza tayinine yer olmadığına karar verildi'' denildi.

Öte yandan, aynı müsabakada Galatasaray Kulübü görevlisi Sabit Sır'ın, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle takdiren 30 gün hak mahrumiyeti ile cezalandırılmasına karar verildiği bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :