FIRTINA Bu kez ters esti.

FIRTINA Bu kez ters esti.

Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupasında Balıkesirspor'a elendi

Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında Trabzonspor, Balıkesirspor'a konuk oldu. 90 dakika sonunda Trabzonspor rakibine 3-1 yenilerek kupanın dışında kaldı.

Balıkesirspor'a galibiyeti getiren goller 5'te Karikari, 9'da Muhammet'ten ve 34'de Hasan'dan geldi. Trabzonspor'un tek golü ise 19. dakikada Janko'dan geldi.

BALIKESİR FIRTINA GİBİ BAŞLADI

Balıkesirspor taraftarının da desteğiyle karşılaşmaya çok hızlı bir başlangıç yaptı. Kırmızı beyazlı ekip mücadelenin henüz 10. dakikası geçilirken, attığı iki golle skoru 2-0'a getirdi. Henüz 5. dakikada sağ kanattan gelişen Balıkesirspor atağında ceza sahası içine açılan ortayı Karikari yaptığı kafa vuruşu ile ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden sadece 4 dakika sonra Zeki'nin Karikari'ye yaptığı hareketi hakem faul olarak değerlendirdi ve penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Muhammet toğu ağlara gönderdi ve takımını 9. dakikada 2-0 öne geçirdi.

2-0'dan sonra oyunun temposu biraz düşerken, Trabzonspor daha fazla topu ayağında tutmaya başladı. Karşılaşmanın 19. dakikasında bordo mavili ekibin kullandığı kornerde Janko şık kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi ve skoru 2-1'e getirdi. 34. dakikada ev sahibi ekipte bu kez sahneye Hasan çıktı. Kullanılan korner sonrasında arka direkte boşta kalan Hasan yaptığı kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi. İlk yarının kalan süresinde başka gol olmayınca, ilk 45 dakikayı Balıkesirspor 3-1 önde kapamayı başardı.

DEĞİŞİKLİKLER ÇARE OLMADI

Karşılaşmanın ikinci yarısının başında Trabzonspor'un daha fazla topla oynadığı görüldü. Mustafa Reşit Akçay, 51. dakikada oyuna ilk müdahalesini yaptı. Mustafa Yumlu yerine oyuna Kadir Keleş dahil oldu. Karşılıklı ataklar şeklinde geçen ikinci yarı, ilk 45 dakikaya göre daha düşük tempoda geçerken, Reşit Akçay, Soner Aydoğdu ve Emre Güral değişiklikleriyle son hamlelerini yaptı. 80. dakikada Trabzonspor'un sol kanattan geliştirdiği atakta, ceza alanı içine açılan topa Janko altı pas üzerinde müdahale edemedi ve takımı adına farkı indirme fırsatını kaçırdı.

Kalan sürede başka gol olmayınca, Balıkesirspor Trabzonspor'u 3-1 yenerek, Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. tura yükselmeyi başardı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.