Trabzonsporlu Janko'nun sözleşmesi hayrete düşürdü

Trabzonsporlu Janko'nun sözleşmesi hayrete düşürdü

Trabzonspor'un kadroda düşünmediği Janko'nun sözleşmesindeki maddeler dikkat çekiyor.

Fanatik Gazetesi'nin haberine göre; Trabzonspor, yeni sezonda daha sorunsuz ve ölçülü bir kadroyla mücadele etmek istiyor, bu nedenle de problem yaratan, oynamadan ciddi faturalar çıkartan yabancılarıyla yollarını ayırmaya çalışıyor.

Sezon başında Emerson’u bonservisine ek olarak 500 bin Euro’ya (1.5 milyon TL) yakın bir ücret ödeyerek gönderen Bordo-Mavililer, son olarak Zokora’ya da sezon sonuna kadar alacağı olan 300 bin Euro’yu (900 bin TL) verip mukavelesini fesh etti. Karadeniz ekibinde bu temizlik operasyonunun Marc Janko ile devam etmesi bekleniyordu ama yönetimin işi bu kez kolay değil.

7 MİLYON TL BONSERVİS

Çünkü Avusturyalı’nın kelimenin tam anlamıyla ‘kapı gibi’ bir sözleşmesi var. Bir önceki yönetim döneminde Porto’dan transfer edilen ve o dönem 2 milyon 350 bin Euro (7 milyon TL) sözleşme fesih bedeli ödenen Janko’ya yıllık 1.5 milyon(4 milyon 500 bin TL) Euro’luk bir sözleşme yaptırıldı. Ne Şenol Güneş, ne Mustafa Akçay ne de Hami Mandıralı döneminde forma şansı bulamayan deneyimli forvet, “Bonservisini verelim, git” önerisini elinin tersiyle itti.

NELER VAR NELER

Bunda Janko’ya şu ana kadar başta ülkesi olmak üzere gelen hiçbir teklifin Trabzon’dan alacaklarına yaklaşmaması başrolü oynuyor. Golcü, oynasa da oynamasa da Trabzon’dan her sezonda olduğu gibi gelecek sezon da 1.5 milyon Euro (Yaklaşık 4 milyon 500 bin TL) para kazanacak. Karadeniz ekibinden ayrılmak için en kötü ihtimalle alacağının yarısını peşin talep ettiği öğrenilen Janko’nun sözleşmesindeki detaylar da hayli çarpıcı.

Buna göre Janko, her türlü sakatlığı için Bayern Münih’in doktoru Hitzfeld’e veya seçeceği başka bir doktora gidebiliyor, ücreti ise kulüp ödüyor. Avusturyalı her yıl evinin eşyalarını değiştiriyor, bu paraları da kulüp tashil ediyor ve daha birçok ayrıntı... Kısacası yabancı kontenjanını boşaltıp, nefes almak isteyen Trabzonspor Yönetimi’nin önünde Marc Janko gibi dev bir engel bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.