Trafik çilesi yaza bitecek!

Trafik çilesi yaza bitecek!

stanbul Avrupa yakasındaki trafiğin nedenlerinden biri olarak görülen Mahmutbey gişelerinin kaldırılması için çalışmalar sürüyor.

Karayolları Genel Müdürü Turhan, İstanbulluların dört gözle beklediği Mahmutbey gişelerine takılacak serbest geçiş sistemine yönelik detayları anlattı. Turhan, “Buraya giren ve çıkan tüm yollara SGS takılacak” dedi. Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Mahmutbey ve Çamlıca gişelerine kurulacak serbest geçiş sistemine (SGS) ilişkin olarak HABERTÜRK’e yaptığı açıklamada, sistemin yaz tatilinde takılacağını söyledi.

Turhan, çalışmaların trafiği daha da etkilememesi için yaz dönemini beklediklerini belirterek, “Serbest geçiş sistemi yollara takılırken köprü gibi olmuyor. Köprüde tek ücret alınıyor. Otoyollarda girişte ve çıkışta okutman lazım. Bu nedenle Mahmutbey’in gerisindeki tüm girişlere ve Mahmutbey’den yapılacak tüm çıkışlara da bu sistemi yapmamız lazım ki kullanılabilsin” dedi.

Turhan, ilk olarak Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde uygulanan serbest geçiş sisteminin, trafiğin eskisine göre daha rahat ve hızlı akmasını sağladığını söyledi. Turhan, SGS sisteminden önce gişe alanlarında havuzlanmalar olduğunu aktarırken, “Havuzlanma hızla eriyor. Dur kalklar da engellenince yolun kapasitesi artıyor. Otomatik ve hızlı geçiş sistemi gişelerindeki ayrılma ve örülmeler trafikteki sürekli akımı etkiliyor ve yolun kapasitesini daraltıyordu. Yol ne kadar geniş olursa olsun sorun yaşanıyor ve yol tam kapasite ile kullanılmıyordu. Şimdi bu sorunlar kalktı” ifadesini kullandı.

Turhan, bundan sonra otoyolların giriş ve çıkışlarına da serbest geçiş sistemi kuracaklarını aktarırken, “Köprüde tek ücret alınıyor, giriş ve çıkışı farklı değil. Ancak otoyolların giriş ve çıkışlarına da okuma için sistemi kurmamız lazım. Çünkü gittiği kilometreye göre ücret alınıyor. Mahmutbey’den çıkacak araç için Edirne’den bu sistemi yapmam lazım. Mahmutbey’in çıkışındaki yollara da yapacağız. Bunları da tek tek kuracağız” diye konuştu.

Turhan, Mahmutbey ve Çamlıca gişelerinde neler yapacaklarını şöyle anlattı: “Öncelikle baş üstü sistemi ve okuma sistemi yapılacak. İşletim teçhizatı kurulacak. İki ayda sistemi kurarız. Çelik konstrüksiyon kurulacak. Temellerini atıp, montesi yapılacak. Ardından teknik ve elektronik teçhizatı gelecek. Sonra da inşaat alanı kalkınca yol düz yolmuş gibi olacak." Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.