Trafik Sigortasında Tavan Fiyat Dönemi

Trafik Sigortasında Tavan Fiyat Dönemi

Trafik sigortasında tavan fiyat uygulaması 12 Nisan 2017 tarihi itibariyle başladı. 7 basamaklı bir sistem olan tavan fiyat uygulamasında, sürücülerin hasarsızlık durumuna göre belirlenmiş tavan fiyatların üzerinde prim ödenmeyecek

 

Trafik sigortasında tavan fiyat uygulaması 12 Nisan 2017 tarihi itibariyle başladı. 7 basamaklı bir sistem olan tavan fiyat uygulamasında, sürücülerin hasarsızlık durumuna göre belirlenmiş tavan fiyatların üzerinde prim ödenmeyecek. Uygulamaya göre; poliçe süresini kazasız tamamlayan sürücüler basamak tarifesinde 7. basamağa doğru, poliçe süresini hasarla tamamlayan sürücüler tarifede 1. basamağa doğru ilerleyecek.

 

Sürücülerin trafik sigortası maliyetlerinin düşüren düzenlemede Türkiye genelinde uygulanacak tavan fiyatlar şu şekilde olacak:

 

  • 7. Basamakta hiç hasarı olmayan sürücüler yer alacak ve 443,85 liradan fazla prim ödemeyecek
  • 6. Basamaktaki sürücüler 564,90 liradan fazla prim ödemeyecek
  • 5. Basamaktaki sürücüler 685,95 liradan fazla prim ödemeyecek
  • 4. Basamaktaki sürücüler 807 liradan fazla prim ödemeyecek
  • 3. Basamaktaki sürücüler 1.210,50 liradan fazla prim ödemeyecek
  • 2. Basamaktaki sürücüler 1.614 liradan fazla prim ödemeyecek
  • 1. Basamaktaki çok hasarlı sürücüler 2.017,50 liradan fazla trafik sigortası primi ödemeyecek

 

Trafiğe ilke kez çıkan sürücüler ise 4. basamaktan giriş yapacak. Bu sürücüler poliçe süreleri tamamlandığında, trafik sigortası yenileme döneminde hasar durumlarına göre yeni basamaklarına kaydedilecek.

 

Tavan fiyat düzenlemesinde iller arasında fiyat farkları var. Örneğin; İstanbul’da 4. basamakta olan bir sürücü 855 lira öderken; Ankara, Kocaeli, Bursa’da 831 lira ödeyecek. %6 pahalı primlerin ödeneceği İstanbul’da en düşük sigorta primi 470, en yüksek prim ise 2.138 lira olacak. Ankara için en düşük prim 457 lira, en yüksek prim ise 2.078 lira olacak.

 

Trafik Sigortasında 7 basamak için uygulanan indirim ve zam oranları ne kadardır?

 

  • 7. Basamak - Poliçenin üçüncü yılının hasarsızlık ile tamamlanması halinde  7. basamaktan değerlendirilir ve %45 prim indirimi uygulanır.
  • 6. Basamak - Poliçenin ikinci yılının hasarsızlık ile tamamlanması halinde  6. basamaktan değerlendirilir ve %30 prim indirimi uygulanır.
  • 5. Basamak - Poliçenin ilk yılının hasarsızlık ile tamamlanması halinde  5. basamaktan değerlendirilir ve %15 prim indirimi uygulanır.
  • 4. Basamak - İlk kez trafiğe çıkacak sigortalılar için uygulanır.
  • 3. Basamak - Poliçenin birinci yılının hasarla tamamlanması halinde  3. basamaktan değerlendirilir ve %50 prim artırımı uygulanır.
  • 2. Basamak - Poliçenin ikinci yılının hasarla tamamlanması halinde  2. basamaktan değerlendirilir ve %100 prim artırımı uygulanır.
  • 1. Basamak - Poliçenin üçüncü yılının hasarla tamamlanması halinde 1. basamaktan değerlendirilir ve %150 prim artırımı uygulanır.

 

 

Sigorta şirketlerinden en uygun teklif alınabiliyor

 

Tavan fiyat uygulaması ile indirimlerden yararlanmak ve aynı anda birçok sigorta şirketinden trafik sigortası teklifleri almak mümkün. Tavan fiyat düzenlemesinde avantajlı fiyatlarla poliçe sahibi olmak için hemen online sigorta brokeri Koalay.com internet sitesine girerek, sigorta şirketlerini eş zamanlı olarak sorgulayabilir, en düşük ve en yüksek fiyat teklifleri arasından bütçenize en uygun poliçeyi anında satın alabilirsiniz.

 

Sigorta şirketlerinin sunduğu kasko ve trafik sigortası tekliflerini kısa bir süre içerisinde tarayarak karşılaştıran Koalay.com’da daha önce aldığınız veya yenilediğiniz poliçenizi daha uygun fiyata bulma fırsatınız da var.

koalay-trafik.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.