Trakya'dan Macaristan'a Çıkartma

Trakya'dan Macaristan'a Çıkartma

TRAKYA'NIN PROTOKOLÜ MACARİSTAN BUDAPEŞTE'DE İŞ ADAMLARIYLA VERİMLİ BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİ

Trakya Protokolü tarafindan Budapeste'ye bir çalışma ziyareti gerçekleştirildi. Trakya heyetinden; Edirne Valisi Gökhan Sözer, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr Adem Dalgıç, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odasi Başkanı Cengiz Günay, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemil Güler, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay,Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün ve Trakya Kalkınma Ajansı Planlama-Proğramlama-Koordinasyon Birim Başkanı Mehmet Karaman toplantıya katıldı.
 
Trakya Heyeti 13 Temmuz 2012  Cuma günü Türk-Macar İş Adamları Derneği ( TÜMİŞAD ) ile birlikte Budapeşte'nin en eski lokantalarından Gundel  Étterem'de çok verimli yemekli değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.Toplantı son kırk yılın en sıcak günlerinin yaşandığı sıcaklığın 40 derecenin üstüne çıktığı bir günde gerçekleşti.  Toplanti çok verimli, samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşti. Türk-Macar İş Adamları Derneği adına Başkan Yardımcısı Emin Altaç, Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Hakkı Şahbaz, Dr. Kamil Nas, Mustafa Şahbaz ve Mete Atuğ hazır bulundu. Macar ekonomisi, yatırımları, Türkiye ile Macaristan arasindaki eğitim, ticaret, sosyal, kültürel ve sportif ilişkiler konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. 
 
Macaristan ile Trakya bölgesinin bir çok ortak değerinin bilindiğine vurgu yapıldı.
 
Özellikle 1676 - 1735 yılları arasında Tekirdağ'da yaşamış Erdel Prensi, Macar Kurtuluş Kahramanı ve Bağımsızlık Hareketi Önderi II. Rakoczi Ferenc ve yaveri Mikes Kelemen'den bahsedildi.
 
Verimli ve dostane bir havada geçen toplantıya TC.Budapeşte Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Fatma Seda Sevgi'da katıldı. Toplantıdan sonra her iki heyette Macaristan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin 21. yüzyıl dinamiklerine uygun olarak arttırılması dileklerinde bulunarak her iki ülkenin ortaklaşa yapacakları çalışmaların önemine inandıklarını belirttiler.Bu ekonomik ve ticari potansiyelin Macaristan ve Türkiye'de mevcut olduğuna vurgu yaptılar. Türkiye'nin son on yıl içerisindeki kalkınma ve gelişmesine dikkat çekildi.
Bu gelişmenin Türk Macar ilişkilerinde de görülmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Bugünde bu ikili potansiyelimizi artırma gayretimizden buradayız dediler.
 
Macaristan hükümetinin yatırımcılara sunduğu imkanları araştırırken, Tekirdağ'a yeni yapacakları bir çok avantal sağlayacak lojistik merkez fonksiyonlu liman yatırımına ve Organize Sanayi Bölgesine Macaristan'dan da yatırımcıları beklediklerini söylediler.
 
Türk Macar İş Adamları Derneğini bir heyet olarak Türkiye Trakya'ya davet edip beklediklerini ifade ettiler. 
 
Toplantı sonrasında TÜMİŞAD yönetim kurulu üyesi İsmail Hakkı Şahbaz'a yanlarında getirdikleri plaketi takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.
 
TÜMİŞAD yönetim kurulu üyeleri de ilk fırsatta Başkan Osman Şahbaz önderliğinde Trakya bölgesine ticari bir gezi düzenleyeceklerini söylediler.
 
fotograf.20120716071529.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.