Eurovision'la ilgili bomba iddia

Eurovision'la ilgili bomba iddia

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Anadolu Ajansı Haber Akademisine konuk oldu ve ilginç açıklamalar yaptı...

Şahin, bir öğrencinin, ''Can Bonomo, Avrupa'da özellikle tıklanma rekorları kırıyor, müziği çok farklı bulunuyor. Eurovision'daki şansını nasıl görüyorsunuz?'' sorusu üzerine de ''Eurovision bu yıl Bakü'de olmasaydı birinci olabilirdik. Bir Türk Cumhuriyeti 1 sene sonra tekrar Türkiye'ye veya Türkçe konuşan bir ülkeye birincilik vermezler. İkincisi, bu sene Ermenistan protesto edip gitmedi, Ermenistan'a oy verecek olanların oyu bize geleceği için...'' dedi.

Şahin, şöyle konuştu:
''Geçen sene en büyük şanssızlığımız şuydu, Azerbaycan, Ermenistan gibi bize oy veren ülkelerle aynı grupta olduğumuz için oylarımız bölünmüştü. Konunun yavaş yavaş bölge ülkeler arasında puanların dağılmasının dışında bu, siyasi anlamda bir şarkı yarışmasına döndüğü için de çok açık söylemek gerekirse birinci, beşinci olmak gibi bir kaygımız yok. Önemli olan Türkiye'yi en güzel şekilde temsil etmek. Ama genel müdür olarak benim dönemimde de bir birincilik olmasını çok arzu ederim. Can Bonomo'yu seçmemizin de nedeni, kendi geçmişi dolayısıyla en azından Türkiye'ye karşı olumsuz tavır ortadan kalkacak ve büyük bir ihtimalle bu, bizim de puanlarımızın daha da artmasını sağlayacak. Bir diğer husus da alanına sahip bir genç arkadaş.''

"Türkçe olmasını isterim"
TRT Genel Müdürü Şahin, ''Eurovision için Türkiye'yi temsil ediyorsa Türkçe olmalı demiştiniz. Aradan 3 yıl geçti ve İngilizce bir parçayla katılıyoruz. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna karşılık olarak da ''Bugün de söylüyorum, bana sorsalar yine Türkçe olmasını isterim. Ama hangi dilde seçiyorsa sanatçı müdahale etmeyi çok uygun görmüyorum'' ifadesini kullandı.

Şahin, ''Türkçe ile Edirne'den veya Iğdır'dan çıktığımızda, bizim yarışan ülkelerden sadece belki Azerbaycan anlayacak. Sadece enstrümanlarınızla bilineceksiniz. Halbuki biz özellikle Can Bonomo'nun parçalarına Türk enstrümanlarının mutlak surette yerleştirilmesini istedik. Zaten müziğin tınısını dinliyorsunuzdur. 3-4 tane Türk enstrüman var. Bağlama, ney var'' diye konuştu.

Can Bonomo'nun Eurovision Şarkı Yarışmasında Türkiye'yi temsil ettiği ''Love Me Back'' adlı parçasında bir Balkan müziği havasının da olduğunu belirten Şahin, bunun da Balkanlardan oy getirebileceğini sözlerine ekledi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.