Kaçak Çay Kanser Yapıyor

Kaçak Çay Kanser Yapıyor

TRT Haber Gündem programına konuk olan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ilginç açıklamalarda bulundu.

Çaykur’un çaylarında hiçbir kimyasal maddenin olmadığını, kaçak çayda ise kimyasal madde oranının üst düzeyde olduğunu belirten Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu, “Güneydoğu’da yaşayan vatandaşlarımızın kansere çok yakalanmasının önemli sebeplerinden birisini burada çok tüketilen kaçak çaydaki pestisit maddesinin yüksek oluşuna” bağladı.

Çaykur’un çayını tamamen organik hale getirerek zaten kalitesini daha da çok artıracağını kaydeden İmdat Sütlüoğlu, “Vatandaşları kaçak çaydan uzak durmaları konusunda” uyardı.

Türk çayı ‘’Turkısh tea’’ ismiyle global bir marka oluyor…
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ‘’Yeşil altın Türk çayının markalaştırılması ve uluslararası tanıtımı 2023 vizyonu çalıştayı’’nın detaylarını TRT Haber’e açıkladı.

Sütlüoğlu, artık dönemin marka dönemi olduğunu dünya pazarlarında yer almak istiyorsanız markalaşmak gerektiğini söyledi.

Yeni bir sloganla ‘’different flower different culture’’ ( farklı bir kültür farklı bir çay) söylemiyle yola çıktıklarını ifade eden Çaykur Genel Müdürü, Rize’nin zor ikliminde yetişen çayın dünyanın en kaliteli çayı olduğunu söyledi.

Ülkemizde üretilen çayların üzeri karla örtüldüğü için haşereden uzak olduğunu bu yüzden kalitesini koruduğunu vurgulayan Sütlüoğlu, Çaykur olarak ana hedeflerinin çaylarını tamamıyla organik hale getirmek olduğunu, ’’Turkish tea’’ ismiyle küresel bir marka olmayı hedeflediklerini söyledi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.